Afbeelding
Pixabay

‘Risico’s voor kwaliteit en veiligheid van zorg’ bij Edese zorgvilla

3 november 2020 om 15:19 Zorg

EDE De Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd (IGJ) heeft firma Cor&Debby Zorgverlening, ook wel bekend als Zorgvilla Decor in Ede, een aanwijzing gegeven. Zorgvilla Decor voldoet volgens de inspectie niet aan de normen voor goede en veilige zorg.

Zorgvilla Decor biedt in Ede kleinschalige ouderenzorg op twee locaties in dezelfde straat. De IGJ houdt al langere tijd actief toezicht op deze zorgaanbieder en constateert bij beide zorgvilla’s risico’s voor de kwaliteit en veiligheid van zorg. ,,Er zijn tekortkomingen op de thema’s persoonsgerichte zorg, deskundige zorgverlener, sturen op kwaliteit en veiligheid en medicatieveiligheid.”

De inspectie somt een aantal bevindingen en conclusies op:

- Wilsbekwaamheid en wilsonbekwaamheid van cliënten is niet altijd en niet op een juiste manier (met betrokkenheid van een arts) vastgelegd in het cliëntdossier.
- Ook afwegingen en besluiten die leiden tot inzet en toepassing van maatregelen die de vrijheid beperken zijn niet altijd en niet op juiste manier (met betrokkenheid van een arts) vastgelegd in de individuele cliëntdossiers.
- Cliënten hebben geen actueel en compleet cliëntdossier dat voldoet aan de beschrijving uit de ‘Richtlijn Verpleegkundige en verzorgende verslaglegging, 2011’.
- De zorgaanbieder stuurt onvoldoende op de kwaliteit en veiligheid van de zorg.
- De medicatiezorg heeft ernstige en structurele tekortkomingen. Hierdoor is er een hoog risico voor de veiligheid van cliënten.

De inspectie heeft er geen vertrouwen in dat Zorgvilla Decor zonder bestuursrechtelijke maatregel zal voldoen aan de normen voor goede en veilige zorg. Zorgvilla Decor moet uiterlijk binnen vier maanden verbeteringen doorvoeren op de genoemde thema’s. De inspectie volgt naleving van de aanwijzing nauwlettend.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie