Er is een speciale service voor bedrijven: een mobiele sneltestcamper die naar bedrijven toekomt.
Er is een speciale service voor bedrijven: een mobiele sneltestcamper die naar bedrijven toekomt. Sneltestoplocatie.nl
Advertorial

Snelle corona-uitslag voor ondernemers en particulieren met sneltestoplocatie.com

4 november 2020 om 12:46 Zakelijk Coronavirus

EDE ‘Een initiatief van, voor en door ondernemers’ luidt de slogan van Sneltestoplocatie.com. Tom van Langevelde, Ton ten Hove, Karl Pulleman en Samantha de Bruin bieden een sneltest aan in een hal aan de Voltastraat 5 in Ede, om te checken op het coronavirus. Bij twijfel of klachten kun je dezelfde dag nog terecht wanneer je je via de website www.sneltestoplocatie.com aanmeldt.

door Freek Wolff

De locatie in Ede aan de Voltastraat 5 draait al een week, daarnaast is er een speciale service voor bedrijven met een mobiele sneltestcamper die naar bedrijven toekomt, als zij op hun eigen locatie medewerkers getest willen hebben. ,,Stel dat er bij een firma een besmetting is geconstateerd, dan komen wij met onze camper naar de gewenste locatie. Vorige week was er een besmette timmerman, de volgende dag stonden wij op de stoep om dertig bouwvakkers van het bouwbedrijf te testen. Om er snel achter te komen of via die ene collega misschien meer medewerkers zijn besmet”, legt Van Langevelde uit Veenendaal uit.

OPLEIDING Na een kwartier krijgen geteste personen de uitslag. Eén van de vier ondernemers (Samantha de Bruin) is verpleegkundig specialist en zij leidt alle medewerkers op. ,,Je moet affiniteit hebben met zorg en een gedegen training hebben gevolgd om de testen op de juiste manier uit te voeren.” Er zijn nu ruim 25 personen opgeleid die dit kunnen doen.

De initiatiefnemers hebben contact met de GGD en de gemeente Ede om aan alle richtlijnen te voldoen die bij sneltesten gelden. ,,We hebben aangetoond dat we hieraan voldoen en dat we zorgvuldig in overleg met de gemeente en de betrokken instanties te werk gaan.” Intussen heeft Sneltestoplocatie.com reeds zo’n zevenhonderd keer een test uitgevoerd.

ONDERNEMERS ONDERSTEUNEN De locatie aan de Voltastraat 5 betreft een opslaghal die omgebouwd is tot teststraat, met rijroutes en een kantoor. Voor particulieren is de prijs voor een test 69,95 euro incl. BTW terwijl voor bedrijven een gereduceerd tarief geldt als er meerdere personen worden getest. ,,Het moet kostendekkend zijn, we hoeven er geen Ferrari van te rijden. Wij willen ondernemers juist ondersteunen met dit initiatief, niet een poot uitdraaien zoals veel commerciële teststraten dit momenteel wel doen voor 100,- euro of nóg meer voor een test. Ik werk in de bouwsector (Express Bouw uit Apeldoorn) en dan weet je dat personeel het grootste kapitaal is. Daar moet je zuinig op zijn, op hen en hun families. Als je met je bedrijf zo’n dertig man personeel twee tot drie dagen kwijt bent, hakt dat er enorm in. Wanneer het werk dan stil ligt en je je personeel moet betalen, loopt dat serieus in de papieren. Dat terwijl het überhaupt al moeilijk is om je hoofd in deze tijd boven water te houden. De impact van wachttijden bij testen en vervolgens op de uitslag is enorm voor ondernemers, zeker in tijden waarin ondernemen met alle extra regels en beperkingen in sommige sectoren ontzettend zwaar is.”

CONTACTONDERZOEK Bij een positieve test heeft Sneltestoplocatie.com een meldingsplicht van de persoonsgegevens aan de GGD. ,,Dan kan de GGD het bron en contactonderzoek uit gaan voeren. Gegevens over positieve testen worden via een speciale beveiligde mailverbinding doorgezet naar de GGD. Wij adviseren deze mensen om daar ook nog een PCR-test af te laten nemen om duizend procent zeker te zijn of het echt positief is.”

PRIVACY De uitslag mag niet doorgegeven worden aan een werkgever, omdat het om medische gegevens gaat. ,,We kunnen mensen ook niet verplichten om dit zelf te doen, maar in deze coronatijd mag je dit wel van iemand verwachten.” Sneltestoplocatie.com verwijdert elke 24 uur alle (persoons)gegevens uit het systeem, om de privacy te waarborgen. En ze slaan nergens gegevens op.

Voor bedrijven in de regio is het mogelijk afspraken te maken voor een gereduceerd tarief waarvoor bedrijven incidenteel medewerkers willen laten testen. Zij kunnen hun medewerker dan aanmelden en in Ede op de vaste testlocatie langs laten gaan en krijgen aan het eind van de week een factuur voor het aantal personen wat in die week is getest.

Via www.sneltestoplocatie.com kan iedereen zich melden, een afspraak maken en via Ideal betalen.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie