De bieb is dicht, maar er kan thuis wel gelezen worden dankzij de bezorgservice van bblthk.
De bieb is dicht, maar er kan thuis wel gelezen worden dankzij de bezorgservice van bblthk. Bibliotheek Ede

Boekkoerier bblth Ede komt langs; cursussen online

5 november 2020 om 10:00 Corona

EDE De bibliotheek mag dan in elk geval tot 18 november dicht zijn, online is de bieb wel open. En de boekkoerier van bblthk gaat weer de straat op om bestelde boeken en dvd’s thuis te bezorgen. ,,Juist nu willen we je toegang geven tot de verhalen uit onze collectie”, zegt de bibliotheek tegen haar leden.

Sinds deze week is bblthk weer gesloten als gevolg van de coronamaatregelen. De medewerkers doen er in die periode alles aan om de mensen toch zoveel mogelijk te voorzien van boeken en ander leenmateriaal. Boeken en dvd’s kunnen worden besteld via  www.bblthk.nl/boekkoerier of telefonisch: naar 0317-413352 (9.00-12.00 uur).

NEDERLAND LEEST In november loopt in Nederland de campagne Nederland Leest hetzelfde boek. Ook dit jaar krijgen leden van de bieb en bezoekers tijdens Nederland Leest het boek ‘Het zwijgen van Maria Zachea’ van Judith Koelemeijer cadeau. Dit gratis boek kan worden besteld via de boekkoerier. Die brengt het, tegelijk met de reguliere bestelling, bij de mensen thuis.

CURUSSEN De cursussen worden dit najaar door bblthk zoveel mogelijk digitaal aangeboden. ,,Onze cursusleider geeft de cursus op afstand en gaat je digitaal begeleiden via het programma Microsoft Teams. Ook ons gratis Digitaalcafé bieden we online aan”, aldus een woordvoerder. Inschrijven gaat via www.bblthk.nl/agenda. Bij vragen over deelname aan de cursussen: tel. 0317-413352 (9.00- 12.00 uur).

De bblthk blijft online gewoon open. E-books en luisterboeken kunnen worden geleend via de online Bibliotheek. Tips voor thuis zijn op een rij gezet op www.bblthk.nl.


Mail de redactie
Meld een correctie

Johan van Beek
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie