Nieuw bij Cultura: Cursus Zingeving en spiritualiteit

9 november 2020 om 20:05 Overig Deel je nieuws

We leven momenteel in een gekke tijd. Een tijd waarin we meer stil staan bij de dingen om ons heen. En verder moeten blijven kijken, dan de beperkingen.

Kijken naar kunst als inspiratie om na te denken over zingeving en spiritualiteit. En dat kan bij Cultura.

Nieuw bij Cultura is de korte cursus Zingeving en spiritualiteit.

Een interactieve cursus voor hoofd, hart en ziel.

We leven in een (digitale) beeldcultuur. Dat wil niet automatisch zeggen, dat we raad weten met de diepgang van symbolen, beeldtaal, verbeelding, zingeving en kunst. Kunst is voor veel mensen iets wat ver van hen afstaat en zich afspeelt in musea e.d. Kunst kan een middel zijn om aandacht te oefenen en kan ons raken, vermaken en troosten. Het kan ons helpen na te denken over levensbeschouwelijke thema´s. Kunstenaars, dichters, architecten, muzikanten etc zijn vaak zoekers naar schoonheid, zingeving, spiritualiteit en expressie van het innerlijke leven. Ze kunnen ons uitdagen om na te denken, geraakt en/of geëngageerd te worden of verwarring teweeg te brengen.

In deze cursus gaan we op zoek naar verschillende aspecten van kunst, zingeving en spiritualiteit en onderzoeken we vier thema´s. Je krijgt denkstof over het thema, we kijken naar verschillende kunstwerken en gaan daar interactief mee aan de slag met momenten van stilte en bezinning en diverse werkvormen.

De 4 thema's die behandeld zullen worden zijn: 1) Hoop en liefde 2) Natuur en spiritualiteit 3) Lijden sterfelijkheid en dood 4) God en (on) geloof

Deze cursus start maandagavond 23 november en aanmelden kan via www.cultura-ede.nl.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie