Afbeelding
Provincie Gelderland

Edenaren tevreden over gemeentelijk cultuuraanbod

10 november 2020 om 17:30 Kunst

EDE Inwoners van Ede zijn over het algemeen tevreden over het cultuuraanbod in de gemeente. Dat blijkt uit onderzoek dat de gemeente heeft laten uitvoeren naar de behoefte en participatie op het gebied van cultuur. 40 procent van de inwoners waardeert het totale cultuuraanbod met het cijfer 8 of hoger. Iets minder tevreden zijn inwoners met de informatie over wat er op cultureel gebied te doen is.

Met het onderzoek is in beeld gebracht wat de behoefte van inwoners is op het gebied van culturele activiteiten en voorzieningen. Ook is onderzocht in welke mate inwoners culturele activiteiten en voorzieningen bezoeken of zelf actief een kunstvorm beoefenen. ,,Belangrijke informatie die het college en de gemeenteraad helpt goede afwegingen te maken voor het cultuurbeleid in de toekomst”, aldus waarnemend wethouder cultuur, Peter de Pater.

Voor het onderzoek werd een vragenlijst uitgezet onder 5600 inwoners van 18 jaar en ouder. 1201 inwoners hebben daar op gereageerd.

Uit het onderzoek blijkt onder meer dat 60 procent van de Edenaren zelf aan cultuurbeoefening doet. 90 procent van de inwoners geeft aan in de afgelopen 12 maanden één (of meerdere) culturele activiteit(en) te hebben bezocht. Hierin loopt Ede in de pas met landelijke cijfers. Daarnaast is 14 procent van de inwoners van 18 jaar en ouder lid van een culturele vereniging. Dat percentage ligt hoger dan het landelijk gemiddelde. Ook geeft bijna een derde van de inwoners aan lid te zijn van een bibliotheek.  

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie