Afbeelding
Arjan van Bruggen
Column

Warenonderzoek

18 november 2020 om 19:00 Opinie

Nee, dit warenonderzoek gaat niet over supermarkten. Die zijn allemaal erg druk omdat wij er zoveel boodschappen halen.

WELVAART In de provincies Gelderland en Overijssel is een vergelijking gemaakt over de welvaart in tien steden. Ik moet het helemaal goed zeggen, het gaat om de brede welvaart. Daar zit ook welzijn in, zoals sociale contacten, gezondheid, werk-privébalans en maatschappelijke betrokkenheid. In totaal elf van deze factoren. En dan is het met ons als Ede goed gesteld. Hoge score op subjectief welzijn, woontevredenheid en ook baanzekerheid. Ik durf het bijna niet te zeggen, maar in vergelijking met gemeenten als Apeldoorn, Arnhem en Doetinchem scoren wij vele malen hoger. Enschede, Nijmegen en Zwolle zitten wat meer in onze richting, maar halen het niet bij de Edese waar. Van de tien vergeleken gemeenten in Overijssel en Gelderland zijn wij de afgetekende nummer 1 op brede welvaart. Iets om trots op te zijn.

KAN ALTIJD BETER Dat betekent natuurlijk niet dat je er al bent, het kan altijd nog beter. En een nummer 1 heeft altijd het hoogste afbreukrisico. Er zullen altijd mensen zeggen dit is niet goed geregeld, u bent te zelfvoldaan en die toppositie kunt u ook kwijtraken. Dat klopt allemaal.

En we zijn er dan ook nog niet, op de factoren inkomen, milieu en persoonlijke ontwikkeling zouden we nog wel beter kunnen scoren.

Voor nu is het een mooie constatering, we gaan niet op de lauweren rusten, er blijft altijd werk aan de winkel.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie