Afbeelding
Dakar.com

Harskamper Van den Brink start Dakar Rally in voorste gelid

19 november 2020 om 11:55 Autosport

HARSKAMP Martin van den Brink is door de organisatie van de Dakar Rally bij de beste zeven rijders in de categorie trucks ingeschaald. De Harskamper rijdt met startnummer 506 op de cabine. Mitchel van den Brink maakt zijn debuut als rijder met startnummer 529.

Bij de trucks is het laagste startnummer (500) voor Adrey Karginov. De Kamaz-rijder is de titelverdediger in Saoedi-Arabië. Harskamper Van den Brink eindigde in de laatste editie als 23e, maar wordt door de organisatie toch veel hoger ingeschaald. De ervaren rallyrijder zag deze week dat Anton Shibalov (501), Siarhei Viazovich, Martin Macik, Ales Loprais en Aliaksei Vishneuski (505) nog voor hem op de startlijst staan. Martin van den Brink, navigator Wouter de Graaff en monteur Daniel Kozlovsky zijn de hoogst geplaatste equipe uit Nederland. Gert Huzink en Pascal de Baar volgen met respectievelijk startnummer 511 en 515.
Martin van den Brink is tevreden met zijn toegekende startnummer. ,,We zijn zeker tevreden met nummer 506. Ook het toegekende nummer aan Mitchel is prima. Wij zijn gewoon dolblij dat we kunnen starten. Na de eerste twee etappe komt er verder meer duidelijkheid in het deelnemersveld en valt alles toch op de juiste plaats.’’


DEBUTANT Mitchel van den Brink is als debutant logischerwijs in het tweede deel van het startveld geplaatst. De 18-jarige coureur uit Harskamp moet met nummer 529 zo dicht mogelijk in het spoor van vader Martin van den Brink zien te komen. Mitchel van den Brink wordt genavigeerd door Richard Mouw uit Kootwijkerbroek en Wilfred Schuurman uit Lunteren.
In totaal komen er negen deelnemers in het vrachtwagenklassement uit Nederland. Er staan 35 trucks op de deelnemerslijst. Woensdag 25 november is de officiële presentatie van organisator ASO. Dan wordt er meer duidelijk over de route en het exacte aantal deelnemers dat in Saoedi-Arabië aan de start komt.
In alle klassen is door de wereldwijde uitbraak van de coronapandemie het aantal deelnemers (waarschijnlijk) iets lager dan in andere jaren. Bij de motoren staan er dit jaar slechts twee Nederlandse rijders aan de start. Paul Spierings (nummer 25) en Olaf Harmsen (115) zullen de finish willen halen. In 2020 stonden er zeven Hollandse motorrijders aan de start in het Midden-Oosten.

CARLOS SAINZ Bij de auto’s wordt de lijst aangevoerd door Carlos Sainz (300). De winnaar van dit jaar wordt gevolgd door Nasser Al-Attiyah en Stéphane Peterhansel. Bernhard ten Brinke heeft met navigator Tom Colsoul nummer 306 gekregen. Erik van Loon (met Sebastien Delauney) is in de sub-top gerangschikt. De Brabander heeft nummer 313. De derde Nederlandse equipe is die van Tim en Tom Coronel. De broers doen het met nummer 347 op hun auto. In de klasse voor SSV’s (buggy’s) vormt Kees Koolen een formatie met Jurgen van den Goorbergh.
De Dakar Rally begint op 3 januari in Jeddah. Op 15 januari is de finish in dezelfde plaats aan de Rode Zee.

Berry Kamphorst

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie