Afbeelding
Arjan van Bruggen

Ede kleurt oranje in strijd tegen geweld tegen vrouwen

24 november 2020 om 09:30 Maatschappelijk

EDE De gemeente Ede kleurt vanaf woensdag oranje. Gedurende zestien dagen worden verschillende Edese herkenningspunten in de oranje spotlights gezet. Dat is allemaal in het kader van Orange The World, de wereldwijde actie ‘Stop geweld tegen vrouwen’.

In het centrum van Ede staan vanaf woensdag 25 november de Concordiamolen en de Oude Kerk in een oranje gloed. Verder wordt de brug De Poortwachter over de A12 bij de Stadspoort oranje uitgelicht en in Bennekom zijn oranje spots gericht op de muziekkoepel en de RK kerk in het centrum. 

TABOE DOORBREKEN In de gemeente Ede heeft het netwerk van Soroptimisten het initiatief genomen om deze actie onder de aandacht te brengen. Dit jaar ligt de focus van Orange The World op het belang van melden van geweld: slechts tien procent van de vrouwen die met geweld te maken hebben, meldt dit bij een instantie. Het taboe op melden moet worden doorbroken, vinden vrouwenorganisaties.

Ben je zelf als vrouw slachtoffer van geweld of maak je je zorgen over een ander? Meld het via tel. 0800-2000 of leg contact via www.geweldtegenvrouwenmelden.nl

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie