Cultura wordt in het nieuwe jaar het onderkomen van de redactie van Ede Stad.nl.
Cultura wordt in het nieuwe jaar het onderkomen van de redactie van Ede Stad.nl. Cultura

Redactie Ede Stad.nl verhuist terug naar het centrum van Ede

26 november 2020 om 07:03 Overig

EDE De redactie van Ede Stad.nl verhuist volgend jaar terug naar het centrum van Ede. Vanaf 1 januari krijgen de redacteuren de beschikking over een kantoor in cultuurcentrum Cultura aan de Molenstraat.

De redactie vertrok in juni 2013 uit het toenmalige kantoor aan de Arnhemseweg, daarvoor was een pand aan het Kuiperplein de thuisbasis. ,,We vertrokken zo’n zevenenhalf jaar geleden na een reorganisatie naar onze hoofdvestiging in Barneveld. Daar hebben we al die tijd prima kunnen werken. Maar de afgelopen tijd ontstond steeds meer de behoefte om de redactie weer lokaal vanuit Ede te laten opereren’’, zegt hoofdredacteur Norbert Witjes van BDUmedia, de uitgever van Ede Stad.nl.

Op de locatie in Ede worden ook abonneekrant Nieuwsblad De Kaap/Stichtse Courant.nl (gemeente Utrechtse Heuvelrug) en sportwebsite RegiosportVeenendaal.nl gemaakt door de daar werkende redacteuren.

MEERWAARDE De media-adviseurs van Ede Stad.nl zijn nooit uit Ede weggeweest en werken al enkele jaren vanuit Cultura. ,,We zijn blij dat we de redactie daar nu kunnen laten aansluiten. Het is een mooie locatie. De collega’s gaan er weer lokaal werken, midden in het gebied waar de papieren krant wordt verspreid. Dat is een absolute meerwaarde en gaat de krant en de website, met daarop sinds ruim een jaar een Premium-abonnee gedeelte, absoluut ten goede komen’’, verwacht Witjes.

CORONAMAATREGELEN Een voltallige redactie op het nieuwe kantoor verwacht de hoofdredacteur niet direct. ,,Wij houden ons al vanaf het begin van de coronacrisis in maart aan het advies om zoveel mogelijk thuis te werken. Maar we sorteren wel vast voor op het moment dat we weer op kantoor kunnen werken. Wanneer dat zover is zoeken we als redactie ook meer het contact met onze lezers. We zitten op een perfecte locatie om - wanneer dat weer kan - bijvoorbeeld een lezerscafé te organiseren. Of een vast moment om tips te bespreken met de redacteuren. We denken daar nu nog over na, maar feit is dat de redactie van Ede Stad.nl na een kleine acht jaar weer terug is waar zij hoort: in Ede.’’

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie