Edwin Bomers (voorzitter HISWA-RECRON Gelderland), Sander Wind (voorzitter KHN Gelderland) en Peter van 't Hoog (gedeputeerde provincie Gelderland).
Edwin Bomers (voorzitter HISWA-RECRON Gelderland), Sander Wind (voorzitter KHN Gelderland) en Peter van 't Hoog (gedeputeerde provincie Gelderland). Provincie Gelderland

Steuntje in de rug voor Gelderse ondernemers in horeca en toerisme

25 november 2020 om 11:30 Economie

EDE De provincie Gelderland stelt 1 miljoen euro beschikbaar aan ondernemers in de horeca-, toerisme- en vrijetijdsector die door de coronacrisis in zwaar weer zijn gekomen. Met de voucherregeling ‘Steuntje in de rug’ kunnen ondernemers in deze hard getroffen sectoren een bedrag tot 5000 euro inzetten voor adviesdiensten en ondersteuning. 

Bijna de helft van de Gelderse ondernemers in de horeca en het toerisme geeft volgens de provincie Gelderland aan dat het bedrijf in de gevarenzone verkeert: meer steun, dan wel herstructurering van het bedrijf, is nodig om te kunnen overleven. Reden voor de voucherregeling die ondernemers kunnen inzetten voor adviesdiensten om met hun bedrijf de crisis door te komen.

ADVIES Met dit bedrag kunnen ondernemers zich laten adviseren of hulp inroepen om deze moeilijke periode door te komen. Ondernemers kunnen het geld bijvoorbeeld inzetten voor een financieel adviseur, een jurist of iemand die hen adviseert over hoe zij hun bedrijfsvoering efficiënter kunnen inrichten.

Afhankelijk van de omvang van het initiatief worden vergoedingen verstrekt van 3000 euro tot maximaal 5000 euro. De bandbreedte van onderwerpen is divers: algemeen bedrijfsadvies, juridisch advies, advies op het gebied van innovatie, accountancy, marketing, duurzaamheid, tot sluiting van het bedrijf en eventuele sanering van schulden of het doorstarten van het bedrijf.
Ondernemersorganisaties voor watersport en recreatie (HISWA-RECRON) en horeca (Koninklijke Horeca Nederland (KHN)) verzorgen de uitvoering van de voucherregeling.

Alle Gelderse ondernemers in de horeca-, toerisme- en vrijetijdsector kunnen een voucher aanvragen via khn.nl/steuntjeinderuggelderland. De regeling loopt met terugwerkende kracht van 1 juni 2020 tot eind 2021.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie