Ruim 20 leden van Soroptimist Club Ede heffen hun hand tegen geweld tegen vrouwen.
Ruim 20 leden van Soroptimist Club Ede heffen hun hand tegen geweld tegen vrouwen. Arjan van Bruggen

Orange the World: zichtbaar in actie tegen geweld tegen vrouwen

30 november 2020 om 22:41 Lokaal Deel je nieuws

Stop geweld tegen vrouwen. Tijdens de wereldwijde 16 dagen actie in het kader van Orange the Worrld ondersteunen leden van Soroptimist Club Ede zichtbaar deze boodschap met selfies met opgeheven hand en oranje kleding.
Daarnaast zijn op tal van plekken in Ede stoeptegels te vinden waarop met spuitbussen oranje kalkverf de boodschap 'Meld geweld, 0800-2000' te lezen is. 
Op deze manier willen Soroptimisten aandacht vragen voor het feit dat 45% van de vrouwen en meisjes in Nederland te maken krijgt in haar leven te maken met geweld. Naar schatting meldt slechts 40% dit bij een vriendin, buurvrouw, arts of instantie, en maar 10% gaat naar de politie. De overgrote meerderheid blijft dus onder de radar, en krijgt nooit hulp. Nu vanwege de corona-crisis berichten over een toename van geweld vanuit de hele wereld binnenstromen, is melden belangrijker dan ooit. Maar dat blijkt nog niet eenvoudig. Informatievoorziening over geweld melden in Nederland is te versnipperd en niet duidelijk.  Daarom wordt nu extra ingezet op het telnr 0800-2000 en de website www.geweldtegenvrouwenmelden.nl.
De actie gaat door tot 10 december, de Dag van de Rechten van de Mens. Tot die dag blijven ook in de gemeente Ede een aantal beeldbepalende gebouwen oranje verlicht, zoals de Oude Kerk en de muziekkoepel in Bennekom.

Ook op winkelcentrum Parkweide is de oranje graffiti stempel gezet.
Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie