Stichting Nederland-Batam komt in actie voor Giving Tuesday

1 december 2020 om 09:23 Lokaal Deel je nieuws

Vandaag is het Giving Tuesday de wereldwijde actiedag om goed te doen. Omdat het ook Wereld Aids Dag is, vraagt stichting Nederland-Batam juist dit jaar aandacht voor haar HIV-teams.

Stichting Nederland-Batam, of kortweg Neba, zet zich als Erkend Goed Doel al 25 jaar in voor het tot staan brengen van HIV in Indonesië.

Gelukkig is HIV tegenwoordig te beschouwen als een chronische ziekte, waarmee je met de juiste medicatie normaal kunt leven. Maar mensen in afgelegen gemeenschappen weten dat vaak helemaal niet. Daarom gaan wij met onze HIV-teams juist daarheen om voorlichting te geven, te testen op HIV, om zorg te bieden en om mensen te begeleiden.

Dankzij onze HIV-teams leren mensen in afgelegen gemeenschappen en uit gemarginaliseerde groepen op het eiland Batam, en de provincies Bali, Gorontalo en Noord-Sulawesi hoe je een besmetting met HIV kunt voorkomen, wat je kunt doen om ervoor te zorgen dat je het virus niet aan een ander doorgeeft en wat de mogelijkheden zijn als je onverhoopt besmet bent geraakt met HIV.

De HIV-teams kunnen niet zonder steun en jouw hulp is nodig. Dat kan door te doneren, maar bijvoorbeeld ook door onze (sociale) mediaberichten te delen. Maar wat je ook doet, kom in actie voor Giving Tuesday!

Alle informatie over onze Giving Tuesday actie voor onze HIV-teams vindt je op www.neba.nl/givingtuesday2020

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie