Afbeelding
Digitaal ondernemen

Digitaal ondernemen anno nu: pak het slim aan met Exact Online

2 december 2020 om 12:56 Partnercontent

Het was de afgelopen jaren al een hot item, maar sinds corona kun je als ondernemer helemaal niet meer om dit topic heen: digitalisering. En dan bedoelen we niet alleen het organiseren van teammeetings via Zoom, maar het digitaliseren van je complete organisatie. Denk aan de boekhouding, HR, salarisadministratie en zelfs de werkvloer. Want of je nou een bouwbedrijf, projectorganisatie of bedrijf in de supply chain runt; er zijn binnen elke sector mogelijkheden op het gebied van digitalisering. Door te digitaliseren houd je tijd over voor wat echt belangrijk is: ondernemen.

Tijdbesparing op factuurverwerking

Het factuurverwerkingsproces is voor veel ondernemers een tijdrovend proces. Er zijn een aantal manieren om dit proces te vereenvoudigen, een voorbeeld hiervan is no hands Accounting. Hierdoor wordt het invoerwerk namelijk geautomatiseerd. Daarnaast maakt de robot automatische boekingsvoorstellen aan en worden facturen eenvoudig goedgekeurd met behulp van de geavanceerde goedkeuringsfunctionaliteit. Wanneer je gebruikt maakt van een digitaal boekhoudpakket, zoals bijvoorbeeld Exact Online, profiteer je van gemakken zoals Scan & Herken, e-facturatie via het PEPPOL0netwerk en geavanceerde verwerking van inkoopfacturen en banktransacties.

Automatische verwerking van afschriften      

Gebruik je een online boekhoudpakket om de digitalisering te stimuleren dan is het mogelijk om bankschriften toe te voegen in Exact Online. Zodra je je eerste bankschrift toevoegt, treedt het zelflerende systeem in werking en worden jouw handelingen geanalyseerd. Voer je op een later moment opnieuw een bankafschrift in, dan handelt het systeem deze af volgens dezelfde stappen.

Efficiënt werken met rekening-courant 

Ook het overboeken van je ene naar je andere administratie, of kosten direct laten vallen op meerdere administraties doe je heel eenvoudig in een online totaalpakket, zoals bijvoorbeeld Exact Online, met behulp van rekening-courant. Dit bespaart je veel werk, want het aanmaken van dubbele boekingen en het naast elkaar leggen van twee administraties voor het checken van grootboekrekeningen is niet langer nodig. Kosten worden namelijk automatisch op de juiste plek geboekt.

Verbetering in uren registratie 

Om gebruik te mogen kunnen maken van bepaalde regelingen en aftrekposten, maar vooral om gepresteerde uren in kaart te brengen, is een goede urenregistratie erg belangrijk. Het werken met een online boekhoudprogramma maakt het een stuk makkelijk om dit te doen. Zo is het bijvoorbeeld mogelijk om medewerkers er per e-mail op te attenderen dat er uren ontbreken.

Wat is er nog meer mogelijk? 

Zoals de bovenstaande tekst goed weergeeft heb je, als je kiest voor het boekhoudpakket van Exact Online, een systeem in handen waarmee je veel meer kunt doen dan enkel de boekhouding. Zo kan je met dit pakket vrijwel de complete werkvloer digitaliseren. Zo kun je met Exact online samenwerken met de HR afdeling op het gebied van verlof, salaris en persoonlijke ontwikkeling. Daarnaast kan je Exact online ook inzetten  voor orderpicken, eenvoudig coderen en het verwerken van orders. 

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie