Takkenhoop van wilgen en elzen
Takkenhoop van wilgen en elzen Natuurzorg Veluwe-Vallei

Natuurzorg Veluwe-Vallei aan de slag in De Groene Grens

3 december 2020 om 15:02 Lokaal Deel je nieuws

Aan de rand van de gemeente Ede ligt in het Binnenveld het natuurgebied De Groene Grens. Hier komen allerlei bijzondere plantensoorten voor zoals orchideeën, klokjesgentiaan, moeraskartelblad en parnassia. Deelnemers van Natuurzorg Veluwe-Vallei zijn hier onlangs gestart met onderhoud. Zij zorgen er onder andere voor dat het gebied niet dichtgroeit met wilgen en elzen en de bijzondere natuur in stand blijft.

Bij Natuurzorg Veluwe-Vallei werken mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt in natuurgebieden in de omgeving van Ede, Bennekom, Wageningen en Renkum.  Ze voeren allerlei verschillende werkzaamheden uit zoals het verwijderen van opslag op heideveldjes en tussen nieuwe bosaanplant en het onderhoud van wandelpaden. En nu zijn ze dus ook gestart in het Binnenveld.

Iedereen kan op zijn eigen tempo aan het werk vertelt Aad Hendrickx, initiatiefnemer van Natuurzorg Veluwe-Vallei: 'Meters maken is geen doel maar samen verzetten we wel een hoop werk. Het geeft veel voldoening om na een werkdag terug te kijken en duidelijk het resultaat te zien van je inspanningen.'

Het streven is om deelnemers door te laten stromen naar een opleiding, vrijwilligerswerk of betaald werk.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie