Erik Speelziek (Trainer Sparta Nijkerk) speelt in Poule A derde divisie tegen onder meer DOVO
Erik Speelziek (Trainer Sparta Nijkerk) speelt in Poule A derde divisie tegen onder meer DOVO Theo Beumer

KNVB geeft topamateurs duidelijkheid

3 december 2020 om 17:23 Voetbal

EDE De KNVB heeft vanmiddag (donderdag) het volgende bekend gemaakt over de topcompetities bij de amateurs in de tweede divisie, derde divisies en hoofdklassen.

Eip Janssen

De KNVB heeft besloten de landelijke competities in het amateurvoetbal op te splitsen in poules. 

Dat betekent dat in poules van acht of negen verenigingen een thuis- en uitwedstrijd tegen elkaar wordt gespeeld. Deze optie werd besproken met de clubs en kwam onlangs in deze krant ook aan de orde in een gesprek met Jan Randewijk.

De KNVB heeft het advies dat ongeveer zeventig procent van de verenigingen aangaf gevolgd. 

,,We vinden het enorm vervelend voor alle clubs die eerder dit seizoen goed hebben gepresteerd. Gezien het drukke speelschema in deze topcompetities is het uitspelen niet of nauwelijks meer realistisch. Maar wij wilden ook weten hoe de deelnemende verenigingen hier tegenaan kijken en naar welk scenario hun voorkeur uitging. Dankzij deze inventarisatie en het veelvuldige overleg met hun belangenbehartigers hebben we een breed gedragen beslissing kunnen nemen. Deze koerswijziging vraagt flexibiliteit van iedereen, maar we hebben in ieder geval het vooruitzicht dat, zodra er weer gevoetbald kan worden, er hele competities gespeeld kunnen worden”, laat Jan Dirk van der Zee, directeur amateurvoetbal van de KNVB weten. 

Hij voegt eraan toe dat deze koerswijziging vraagt om flexibiliteit van iedereen, maar dat er in dit voorstel in ieder geval het vooruitzicht is opgenomen dat er weer gevoetbald kan worden.

HUIDIGE COMPETITIE VERDWIJNT Afhankelijk van de ontwikkelingen rondom het coronavirus is het de bedoeling dat de nieuwe competities begin februari beginnen. De resultaten van de clubs tot nu toe komen te vervallen.

Mochten de competities pas in het eerste weekeinde van maart 2021 van start kunnen gaan, wordt bekeken of opnieuw een aangepaste opzet noodzakelijk is. 

Op uiterlijk 1 januari wordt bekend hoe de promotie- en degradatieregeling van de nieuwe competitieopzet eruit komt te zien. De KNVB heeft de geografische indeling als uitgangspunt genomen bij de nieuwe competities. 

DOVO/GVVV/DUNO D Voor de ploegen in deze omgeving leverde de poule-indeling het volgende op: 

Tweede divisie A:
AFC, De Treffers, Jong FC Volendam, GVVV, HHC Hardenberg, IJsselmeervogels, Koninklijke HFC, Spakenburg, TEC.

Tweede divisie B:
ASWH, Excelsior M., Katwijk, Kozakken Boys, Noordwijk, Quick Boys, Rijnsburgse Boys, Scheveningen, Jong Sparta.

Derde divisie zaterdag A1:
ACV, Ajax amateurs, DOVO, DVS’33, Excelsior’31, Harkemase Boys, Sparta Nijkerk, Staphorst, VVOG.

Derde divisie zaterdag A2:
Barendrecht, FC Lisse, Goes, Hoek, ODIN’59, Sportlust’46, SteDoCo, Ter Leede, VVSB.

Hoofdklasse zaterdag B1:
AZSV, DETO, De Dijk, Eemdijk, NSC Nijkerk, SDC Putten, Swift, Volendam.

Hoofdklasse zaterdag B2:
Berkum, Buitenpost, Flevo Boys, HZVV, Noordscheschut, ONS Sneek, SC Genemuiden, Urk.

Verwacht mag worden dat voor de eerste klasse en lager een vrijwel identieke opzet zal volgen. Daarover wordt besloten zodra de nieuwe kabinetsmaatregelen bekend gemaakt zijn sluit de KNVB het persbericht af. 

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie