Afbeelding
Studio Pothoff

Koert Verkerk benoemd tot voorzitter RvC Rabobank Vallei en Rijn

4 december 2020 om 15:24 Overig

EDE Koert Verkerk is 2 december in de ledenraadsvergadering door leden benoemd tot voorzitter van de Raad van Comissarissen van Rabobank Vallei en Rijn. De 29-jarige Verkerk was de afgelopen anderhalf jaar al commissaris bij de bank. Hij volgt Bas Franse op. 

Verkerk heeft aan de Wageningen Universiteit gestudeerd en gewerkt voor LTO Nederland in zowel Brussel als Den Haag. Nu werkt hij voor FrieslandCampina als manager public affairs. Daarnaast is hij vrijwilliger en bestuurslid van een boerencoörporatie die samenwerkt met natuurorganisaties in Ede en Wageningen. 

Zelf kijkt Verkerk uit naar zijn nieuwe rol in de RvC van de lokale bank en weet hoe hij het voorzitterschap vorm wil geven: ,,Ik zie het als mijn taak om enerzijds mijzelf dienstbaar op te stellen aan de coöperatie en anderzijds ook richting te geven aan processen die de bank sterker positioneren in de lokale markt.” Volgens Verkerk is er een goede samenwerking tussen RvC en de ledenraad en wilt die nog beter gaan benutten. ,,We vertegenwoordigen samen de leden van de Rabobank en kunnen in onze eigen lokale markt de bank representeren en verbinden aan klanten en hun initiatieven. Want dáár maken we het verschil.”

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie