Afbeelding
Ted Walker Fotografie

Bekalken op de Ginkel in beeld: ‘We willen goed voor onze natuur zorgen’

7 december 2020 om 17:22 Natuur en milieu

EDE De gemeente Ede heeft begin november kalk uitgestrooid over het bosgebied van de Noord-Ginkel en een deel van de heide op de Zuid-Ginkel. In een video blikt de gemeente vandaag nog een keer terug op waarom dit gedaan is en wat het voor de natuur oplevert.

Het schelpengruis dat de helikopter heeft uitgestrooid bevat veel kalk dat door verzuring uit de bodem is verdwenen. Door het strooien van het calcium in 385 hectare natuurgebied op de Ginkel wordt de balans in de bodem hersteld. ,,We willen goed zorgen voor onze natuur”, legt wethouder Jan Pieter van der Schans uit. ,,Omdat het fijn is om te kunnen wandelen of recreëren, maar ook omdat die natuur kwaliteit en waarde op zich heeft. Daarom zijn we in Ede bezig met natuurherstel. Zodat de kwaliteit van de bodem weer verbetert en dat de biodiversiteit ervan opknapt.”

Bekijk de video voor een uitgebreidere terugblik op het bekalken en de uitleg van ecoloog Arnold van den Burg en adviseur ecologie en biodiversiteit Liesbeth Hunink-Verwoerd van de gemeente Ede.

Bron video: Gemeente Ede.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie