Foto uit archief.
Foto uit archief. ACV

Code geel voor kans op gladheid; strooiwagens de weg op

7 december 2020 om 19:04 Verkeer en vervoer

EDE Het KNMI waarschuwt voor gladheid in het zuiden en oosten op maandagavond en -nacht. Ook ACV is vanavond met strooiwagens de weg op gegaan om preventief te strooien in Ede en ook in Wageningen, Renkum en Veenendaal.

Met name in het oosten kan het volgens het KNMI glad worden door bevriezing van natte stukken op de weg. Voor de provincies Overijssel, Gelderland, Noord-Brabant en Limburg is code geel afgekondigd. Verwacht wordt dat de gladheid dinsdag halverwege de ochtend weer is verdwenen.

De komende dagen blijft het overwegend droog, maar is het wel behoorlijk koud decemberweer met maxima van 2 tot 5 graden. In de nachten is op veel plaatsen lichte vorst. Doordat de wegen veelal droog de nacht ingaan, is de kans op grootschalige gladheid wel kleiner dan komende nacht. Lokale gladheid op bruggen en viaducten blijft tot zaterdag iedere nacht nog mogelijk.

Het is de tweede keer deze maand dat de strooiwagens van ACV de weg op gaan. Ook vrijdagavond werd er preventief gestrooid op bruggen en viaducten.

Altijd op de hoogte zijn van het laatste nieuws?
Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie