Leerlingen Aeres VMBO Ede bakken koeken voor ziekenhuispersoneel Gelderse Vallei

8 december 2020 om 18:50 Lokaal Deel je nieuws

EDE – Vol enthousiasme zijn de leerlingen van Aeres VMBO Ede aan de slag gegaan met het bakken van koeken voor het personeel van Ziekenhuis Gelderse Vallei. De leerlingen wilden iets doen voor het zorgpersoneel omdat zij het tijdens deze tweede coronagolf weer zwaar hebben. Met het bakken van de koeken steken zij het zorgpersoneel een hart onder de riem. 
 
Koeken met persoonlijke boodschappen 
Leerlingen van het keuzevak brood- en banketspecialisatie hebben tijdens hun laatste dag van dit vak bijna 400 appelnotenkoeken gebakken. De koeken werden vervolgens verpakt en voorzien van persoonlijke boodschappen van leerlingen gericht aan het zorgpersoneel. Zo schreef Didier Steinmeier: ‘Ik heb deze koeken gemaakt omdat ik jullie werk respecteer!’ En Nienke van de Vendel: ‘Ik heb deze koeken voor jullie gemaakt omdat jullie zoveel doen voor de zieke mensen. Dan kunnen wij wel eens een keer iets lekkers geven.’ 
 
Waardering van zorgpersoneel 
Op donderdag 3 december bracht een deel van de leerlingen de koeken naar het ziekenhuis. Daar werden ze, uiteraard Corona-proof, aangeboden aan het personeel van de ondersteunende diensten van de Intensive Care. Deze speciale actie werd in de Gelderse Vallei als hartverwarmend ervaren.  
 
De Aeres leerlingen zijn blij dat ze op deze manier een blijk van waardering hebben gegeven aan het zorgpersoneel! 
 

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie