Jan en Ellen Beumer verlaten Edesche Boys maar vergeten de club nooit.
Jan en Ellen Beumer verlaten Edesche Boys maar vergeten de club nooit. Eip Janssen

Jan Beumer na dit seizoen weg bij Edesche Boys

9 december 2020 om 10:38 Voetbal

EDE Vijfdeklasser Edesche Boys moet op zoek naar een nieuwe trainer. Na dit seizoen scheiden de wegen van de Edenaren en trainer Jan Beumer.

Eip Janssen

Beumer nam vorig seizoen 2018/2019 tussentijds het trainerschap over van de bij Edesche Boys vertrokken Nijmegenaar Frank Koch. Dit seizoen leek Jan Beumer, hoewel de resultaten nog wat tegenvielen, de zaken bij Edesche Boys goed op de rails te hebben.

De beslissing om na dit seizoen uit elkaar te gaan, werd in goed overleg genomen. ,,Wij zijn wel verrast maar begrijpen de beslissing van Jan Beumer wel. De Boys had graag met hem verdergegaan”, opent Edesche Boys bestuurslid Ron Wien.

,,Ik heb net als mijn echtgenote Ellen (archieffoto) besloten eind van het seizoen te stoppen bij de Edesche Boys. De reden? Wij hebben een kleinzoon gekregen waarvan we met volle teugen willen genieten. En daar passen allerlei voetbal verplichtingen niet bij”, steekt Jan Beumer van wal.

Hij blijft de Edesche Boys tot het einde van dit seizoen trouw. ,,Ik hoop dat de coronacrisis snel verdwijnt. Nog een aantal wedstrijden spelen is onze grootste wens. Ik wil met een goed gevoel van deze mooie club afscheid nemen. Natuurlijk blijf ik lid en de selectie volgen. En dat geldt ook voor Ellen (Verzorgster, red.).

,,We kijken terug op een heel fijne samenwerking en hopen na corona het goed af te sluiten”, aldus Ron Wien. Het bestuurslid technische zaken gaat zich op de markt oriënteren voor een opvolger van Jan Beumer. ,,Er wordt niet gevoetbald. Ik heb alle tijd de juiste keuze voor de Edesche Boys te maken. Persoonlijk verwacht ik hoogstens nog een competitie einde in poule vorm wegens de coronacrisis. Ne, ik heb geen lijstje waaruit ik kan putten. Maar het komt goed”, besluit het bestuurslid optimistisch.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie