Van Gent Finaleweken: ZVV Ede komt goed weg

17 maart 2018 om 10:04 Sport/sport Finaleweken 2018

EDE ZVV Ede heeft vrijdagavond de lastige uitwedstrijd bij ZVV Nijkerk met 3-6 gewonnen.

Daarmee houdt de Edese zaalvoetbalvertegenwoordiger de kans op de titel in de Topklasse in eigen hand. Maar mede door de andere uitslagen blijft het spannend of de droom 'promotie' naar de eerste divisie uitkomt.

De stand in de Topklasse is: 1. IFC Zwolle 19-41, 2. ZVV Ede 18-40 en ZVV Twente 18-38. Dit trio maakt uit wie kampioen wordt. Een ding is zeker bij twee winstpartijen is ZVV Ede spekkoper.

ZVV Ede speelde in Nijkerk een matige wedstrijd. Er werd gewonnen maar de wijze waarop was een nabespreking waard.

De boodschap was duidelijk, snel druk zetten en Sparta Nijkerk niet in het spel laten komen. Het was Rob van Eem die halverwege de eerste helft slim de ban brak. Hij scoorde bij de tweede paal: 0-1.

Maar curieus genoeg ging het bij ZVV Ede daarna minder. De ploeg bezondigde zich aan onderlinge irritaties en laconiek spel. De rust kwam bij een 0-1 stand als geroepen.

In de tweede helft zette Achraf Benahmed verdiend op 0-2. Een domme gele kaart (Gudo van Dronkelaar) en een fout van doelman Robbin Koenders leidde de 1-2 in.

Opnieuw een onnodige gele kaart (Achraf Benahmed) en Sparta wist de gelijkmaker te produceren: 2-2. De thuisclub kwam op 3-2 en de vertwijfeling in het Edese kamp was compleet.

Maar Rob van Eem hield het hoofd koel: 3-3. Met nog acht minuten te spelen scoorde Khalid Aoulich de bevrijdende 3-4.

Met een man meer wist ZVV Ede eindelijk wel te scoren. Aoulich scoorde daarna nog twee keer waaronder een heerlijke vrije trap: 3-6. De zege was binnen maar benauwd was het wel.

,, Geen averij opgelopen maar het als de focus er niet 100% is kun tegen onnodig puntverlies aanlopen. Nog twee finales en dan is dit een goede waarschuwing", besloot een opgeluchte technisch manager Henry Snetselaar.