Van Gent Finaleweken: Edesche Boys herrijst uit diep dal na verdiende zege

18 maart 2018 om 17:13 Sport/sport Finaleweken 2018

EDE,, Edesche Boys is na de 2-4 zege bij De Hoven medekoploper in de derde periode', vertelt Edesche Boys trainer Frans van Beek lachend.

De vreugde was groot bij de Edenaren die al dertien wedstrijden achter de feiten aanliepen. ,,Het wonder is geschied en Edes oudste club staat na de eerste zege weer op het nulpunt. Dat past wel bij het weer", ging Van Beek lachend verder.

Interim-trainer Jan Beumer, die zelf mee voetbalde en Van Beek moesten puzzelen om een elftal op te stellen. ,,Maar dan staan de echte Boys mensen op. Zo'n Wesley van de Kraats komt later en valt subliem in, na zelf al gespeeld te hebben", gaat Van Beek verder.

Binnen het kwartier stond het 1-0 (Rutger Buitenhuis) voor de thuisclub. ,,Een foutje achterin en de spits scoorde. Beide ploegen creëerden nauwelijks kansen. Toch gingen we met 1-1 de rust in. Vincent Lengkeek werd in het strafschopgebied onderuitgehaald. Good-old Alberto Antunez was onverbiddelijk", had de trainer genoteerd.

Hij gaf zijn ploeg opdracht de eerste tien minuten alert te zijn. ,,Dan komen we te vaak achter. Nu werd het goed opgepakt. Marco van Laar werd onderuitgehaald. De daarop volgende strafschop werd door routinier Robbin Wien benut:1-2", glunderde Van Beek van oor tot oor.

Het was Wesley van de Kraats die uit een vrije trap de bal binnen krulde: 1-3. Tijn Merkx bracht de spanning terug tot 2-3. ,,Ik dacht aan hands maar de scheidsrechter niet. Vincent Lengkeek maakte alle onzekerheid een einde door 2-4 te scoren. Dat na een uittrap van doelman Michel van der Meulen archieffoto's", besloot Van Beek.