Anoek Blankespoor opende de score namens DTS
Anoek Blankespoor opende de score namens DTS DTS dames 1

DTS dames 1 boekt terechte overwinning op Buitenveldert

18 maart 2018 om 18:00 Sport/sport Deel je nieuws

Na de uitschakeling vorige week in de beker tegen Ajax, is het vizier van de vrouwen van DTS weer volledig gericht op de competitie. Om in het spoor te blijven van Saestum in strijd om het landskampioenschap moest er op eigen veld afgerekend worden met de nummer 3 Buitenveldert. DTS begint uitstekend aan de wedstrijd en troeft de bezoekers op alle fronten af. In het eerste halfuur komt de thuisploeg dan ook terecht op een 3-0 voorsprong door doelpunten van Anoek Blankespoor, Sofie Houba en Joëlle de Bondt. Zo is er niks aan de hand voor DTS, maar nadat een vrije trap niet goed weg wordt gewerkt, maakt Buitenveldert er vlak voor rust toch nog 3-1 van. Na rust is het zaak om Buitenveldert niet het idee te geven dat er toch nog wat te halen valt en Houba tekent in de 51ste minuut dan ook met haar tweede treffer van de middag voor de beslissing in de wedstrijd. In de 84ste minuut maakt Chelly Drost nog wel de 4-2, maar de 3 punten blijven in Ede. Een verdiende overwinning voor de Edese ploeg waarmee ze in het spoor van Saestum blijft en het gat met Buitenveldert vergroot tot 7 punten.

Door: Gera op den Kelder