Afbeelding
Mark Gunnink

Van Gent Finaleweken: Polar Bears sluit competitie als tweede af

18 maart 2018 om 18:57 Sport/sport

EDE De vrouwen van Polar Bears hebben het verlies van de bekerfinale enigszins weg kunnen poetsen door afgelopen weekend 'gewoon' hun twee wedstrijden te winnen. In de laatste speelronde voordat de competitie de play-offs in gaan, wonnen de berinnen met 11-2 en 7-9. Er stond weinig op de druk op de ploeg, die al verzekerd was van de tweede plaats en alleen bij verlies van koploper ZVL-Tetteroo nog eerste kon worden. Op vrijdagavond versloeg het
hekkensluiter ZPB H&L Productions met duidelijke cijfers. Zaterdag had de ploeg het een stuk lastiger met Widex GZC Donk, die nog voor de derde plek te spelen had. Het kwam 4-0 achter maar rechtte de rug en won mede dankzij vijf doelpunten van Nina ten Broek met 7-9.

De tweede plek in de competitie is een voordeel volgens coach Evangelos Doudesis. "We stromen nu de kwartfinales binnen, waar we tegen ZPB moeten spelen. Alle respect voor hun, maar die wedstrijd moeten we gewoon winnen. Daarna gaat het echt beginnen. Als koploper zit er nu een maand tussen
je laatste wedstrijd, en die hele belangrijke halve finale. Dat kan voor ZVL best problemen opleveren." De kwartfinales starten in het eerste weekend van april.

Voor de mannen van Polar Bears stond een weerzien met UZSC op het programma. Eerder dit jaar snoepten de beren nog de Supercup van de Utrechters af, in de competitie eindigde het in Ede in een 4-10 verlies. Ook ditmaal hadden de beren weinig in te brengen, met een 7-1 verlies.

De mannen gaan een spannend slot van de competitie tegemoet. Met nog vijf wedstrijden te gaan staat het op een vierde plek met 37 punten, hetzelfde aantal als nog vier clubs. Aanstaand weekend speelt het een dubbel programma in eigen huis. Te beginnen tegen nummer twee GZC Donk, dat slechts vier punten weg is en op zondag speelt het tegen Schuurman BZC, op hun beurt vier punten achter de beren.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie