Sijtse van Veen
Sijtse van Veen Arjan van Bruggen

Sijtse van Veen is één van de drie Bennekommers op de lijst van GroenLinks: "Als Christen is GroenLinks voor mij een logische keuze"

19 maart 2018 om 14:03 Verkiezingen/nieuws Deel je nieuws

Woensdag gaan we naar de stembus. “Als gelovig Christen zet ik me in voor een partij die de waarden van het Conciliair Proces: vrede, sociale gerechtigheid en heelheid van de schepping/zorg voor het milieu, in daden probeert om te zetten. Voor mij is dat GroenLinks.”

Aan het woord is Sijtse van Veen, kandidaat raadslid voor GroenLinks uit Bennekom.  Jarenlang was hij nauw betrokken bij “De Linker Wang”, het platform voor religie en politiek binnen GroenLinks. “Je als partij Christelijk noemen is niet genoeg. De lading moet overeenkomen met de vlag. En dat zie ik bij de Christelijk partijen onvoldoende terug”, zo stelt hij. Geld dat voor zorg is bedoeld in de algemene reserve stoppen, veelvuldig bomen kappen, niets doen tegen de bio-industrie in ons landschappelijk gebied, weinig ambitie in de strijd tegen klimaatverandering, zijn concrete voorbeelden waarin hij vindt dat Christelijke partijen te weinig doen met de Bijbelse boodschap. Geen woorden, maar daden, is zijn motto.

GroenLinks (lijst 12) heeft drie Bennekomse kandidaten:
- Johanna Heijdel (plaats 9)
- Sijtse van Veen (plaats 14)
- Ben Engbers (plaats 18)
 

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie