Richard Stap en Rijk Fluit (rechts) verwachten weer een spectaculaire Hollandse avond.
Richard Stap en Rijk Fluit (rechts) verwachten weer een spectaculaire Hollandse avond. Eip Janssen

Festival voor KiKa: 'A-artiesten nog even geheim'

23 maart 2018 om 07:49 lokaal

EDE ,,De vierde editie van de door carnavalsvereniging De Zoemba's in samenwerking met Dicks Inn te organiseren Hollandse artiestenavond gaat een succes worden", vertellen Rijk Fluit en Richard Stap.

Eip janssen

,,De betrokkenheid van Richard Stap, eigenaar van Dicks Inn, is geweldig. Hij zet het commerciële aspect aan de kant. Van elk verkocht (drank) muntje gaat dertig eurocent naar KiKa", legt Zoemba-vertegenwoordiger Rijk Fluit uit. In de afgelopen jaren is de Hollandse artiestenavond een 'traditional' geworden. Was het in het eerste jaar nog wat pionieren, deze vierde editie is echt professioneel opgezet. Mede dankzij Top-Way artiestenbureau en de zangers die via sponsoring zijn aangetrokken.

Het duo maakt duidelijk dat er deze avond meerdere winnaars zijn. ,,Dat is natuurlijk het publiek dat van Hollandse muziek houdt. Maar de belangrijkste winnaar is KiKa. Vorig jaar mochten we de vertegenwoordiger in totaal 2.760 euro overhandigen. Wij zijn ervan overtuigd dat dit streefbedrag ook dit jaar wordt overtroffen. In elke familie komt deze vreselijke ziekte wel eens voor. Je merkt dat dit goede doel support heeft", vertellen Stap en Fluit.

ARTIESTEN Het festival 'Artiesten voor KiKa' wordt een feest voor liefhebbers van het Nederlandse lied. Er is een mooie lijst van zangers en zangeressen op de Edese affiche terechtgekomen. Een greep uit het aanbod: Jurjen Koops, Angelo, Justen de Wildt, Rene van Duijn, Wolter Kroes, de Havenzangers en Aylon. ,,En dan komen er nog twee A-artiesten. Wie dat zijn, geven we nog niet prijs. Dat is juist de charme van onze opzet. Er moet altijd wat verrassends te beleven zijn."

VOL Er is plaats voor maximaal tweehonderd bezoekers. ,,We filosoferen wel eens over een grotere opzet, maar dan moet je meer kosten maken. Dus minder revenuen voor KiKa. Het is nu overzichtelijk. Er gebeurt niets wat niet door de beugel kan", gaat het duo verder.

KRITIEK Festiviteiten met entreegeld leveren soms kritiek op. ,,Ik zorg dat het hier prima is aangekleed. Drankjes, hapjes en wat al niet meer zijn tegen redelijke prijzen te koop", vertelt Richard Stap. ,,De 10 euro voor het ticket gaat helemaal naar het goede doel. Wie heeft dat niet over voor de strijd tegen kinderkanker? Ik ben ervan overtuigd dat het vol zit", weet Rijk Fluit. De zaal is open vanaf 19.30 uur. Het KiKafestijn begin om 20.00 uur. Het einde is rond middernacht.

Fluit vervolgt: ,,Kaarten kunnen worden besteld via telefoonnummer 06-45002337. Het kan ook zijn dat je 14 april niet kunt. Dan is een bedrag doneren wellicht een optie."

Mail de redactie
Meld een correctie

Sanne Koudijs
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie