Podotherapeut Henk Spee (56) zit al ruim 25 jaar in het vak.
Podotherapeut Henk Spee (56) zit al ruim 25 jaar in het vak. Spee

Helpende hand bij voetproblemen

21 maart 2018 om 17:52 Advertorial_1

'De voeten zijn letterlijk je basis'

EDE Podotherapeut Henk Spee (56) zit al ruim 25 jaar in het vak. Hij geniet nog elke dag van zijn werk. Enerzijds door de veelzijdigheid van zijn beroep en de vrijheid van het zelfstandig ondernemerschap, maar toch vooral doordat hij elke dag mensen mag helpen.

,,De meeste mensen die ik in mijn praktijk verwelkom, hebben last van pijn of gevoeligheid die veroorzaakt wordt door een voetgerelateerd probleem. Deze pijn belemmert hen vaak in hele alledaagse dingen, zoals het beoefenen van hun werk of sport. Podotherapie stelt de behandeling van de voet centraal, vrijwel altijd met behulp van steunzolen, ortheses of kleine schoenaanpassingen die helpen om de voet in een natuurlijke stand te houden", legt Spee enthousiast uit. Veelvoorkomende klachten zijn pijn aan voeten, knieën, heup of rug, sportblessures, hielspoor en hakklachten bij kinderen.

GEEN VERWIJZING NODIG Hoewel een bezoek aan de podotherapeut vaak niet het eerste is waar mensen aan denken als ze bijvoorbeeld rugpijn hebben, blijken de voeten toch vaak mede oorzakelijk voor het probleem. ,,De voeten zijn een ongelooflijk belangrijk, maar ook kwetsbaar onderdeel van het menselijk bewegingsapparaat. Het is letterlijk je basis. En als het mis gaat in de basis, heeft dit vrijwel altijd effect voor de rest van ons lichaam", legt de 56-jarige uit.

,,Zeker als de pijn gepaard gaat met vermoeide voeten of pijnlijke voetzolen is een bezoek aan de podotherapeut een logische stap." Daar is overigens geen verwijzing van de huisarts voor nodig, maar dat mag natuurlijk wel.

Henk Spee werkt in multidisciplinair verband samen op verschillende zorglocaties in de regio. Sinds een paar jaar is hij ook elke vrijdag of zaterdag te vinden in de winkel van Steenwijk Schoenmode, een schoenenspeciaalzaak in Leersum, waar hij zijn klanten ontvangt en ook kan adviseren bij hun schoenkeuze. ,,Een zinvolle en interessante samenwerking waarin twee specialismen elkaar uitstekend aanvullen", noemt hij dat. De overige dagen werkt hij vanuit gezondheidscentra in Ede, Bennekom en Wageningen.

HANDGEMAAKTE STEUNZOLEN Behalve op dinsdag, want dat is zijn vaste dag om in zijn werkplaats de data die hij verzameld heeft, bijvoorbeeld met digitale voetscans, om te zetten in handgemaakte steunzolen.

Spee staat goed bekend om zijn kwalitatief hoogwaardige zolen. ,,Ik gebruik alleen de beste materialen, zodat de zolen prettig aanvoelen, lang meegaan en hun vorm behouden, ook bij intensief gebruik."

Veel mensen bestellen ieder jaar een nieuw paar zolen en tegenwoordig kan dat zelfs eenvoudig via de website van Spee Podotherapie. ,,Maar een appje sturen mag ook altijd. Ik hecht veel waarde aan laagdrempelig contact en aandacht voor de patiënt. Ik neem graag ruim de tijd voor het consult en leg dan uitgebreid uit wat podotherapie voor iemand kan betekenen."

w speepodotherapie.nl

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie