Afbeelding
Pixabay

Kerstuitkering gedupeerde ouders niet verrekend met bijstandsuitkering

10 december 2020 om 20:53 Politiek

EDE De kerstuitkering die de Tweede Kamer in het vooruitzicht heeft gesteld aan ouders die de dupe zijn geworden van de toeslagenaffaire, zal in de gemeente Ede niet worden verrekend met de bijstandsuitkering. Een motie van de PvdA en andere partijen met deze strekking werd donderdagavond door de gemeenteraad met bijna alle stemmen aangenomen.

Wethouder Jan Pieter van der Schans vindt het een goede motie, het is een ondersteuning van het beleid. De raad wilde zeker weten dat Ede niet in de pas loopt met gemeenten die er geregeld voor kiezen om ten aanzien van de bijstandsuitkering bepaalde kosten met elkaar te verrekenen. Circa 9.000 ouders hebben zich bij de belastingdienst gemeld en daar zijn ook ouders uit Ede bij. 

,,Deze ouders wachten mogelijk al maanden op enige vorm van compensatie voor de schade die ze hebben geleden door toedoen van de belastingdienst in de toeslagenaffaire. De gemeente kan een positieve rol innemen in het herstel van vertrouwen in de overheid van deze ouders en kinderen en het hiervoor belangrijk is dat op geen enkele wijze wordt getornd aan het bedrag van 750 euro.”

Opgemerkt wordt dat gemeenten altijd een keuze hebben in het niet hoeven verrekenen van bepaalde kosten en posten. Alleen de SGP zette geen handtekening onder de motie. Burgemeester René Verhulst concludeert dat de gedupeerde ouders hiermee een volwaardige kerstuitkering krijgen. 

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie