Herman Kuypers intrigeert met aquarellen met gewone stoelen
Herman Kuypers intrigeert met aquarellen met gewone stoelen copyright H.Kuypers

All in the Family - Lezing over stoelen als een familie

22 maart 2018 om 11:23 lokaal Deel je nieuws

De Tilburgse kunstenaar Herman Kuypers geeft op 5 april een lezing bij De Kijkdoos Bennekom. Hij toont daarin zijn aquarellen met stoelen in allerlei uiteenlopende opstellingen. Die beelden hebben een sterke archetypische kwaliteit, maar zijn ook humorvol. Hij toont een wereld waar wonderlijk genoeg alles op stoelen stoelt. De lezing vindt plaats op 5 april 2018 en start om 20.00 uur in Villa Erica.

Met gewone stoelen slaagt Herman Kuypers er in intermenselijke en universele thema’s van een bijzondere kant te belichten. Zijn associatief sterke beelden hebben een grote archetypische kwaliteit. De stoelen die Kuypers in uiteenlopende situaties verbeeldt, vormen een soort familie. Alle door hem getekende stoelen maken er deel van uit. Eenzaam, verloren in de massa, verzameld in een kring, beschadigd, trots, raadselachtig, kleurrijk of onmogelijk.

In elk gezin hebben stoelen veelal een vaste plek en vrijwel iedereen heeft ook een lievelingsstoel. Het is een indirecte manier om iets te zeggen over het begrip ‘familie’ waar sommige zaken direct duidelijk zijn en andere pas later opvallen. Kuypers’ fascinatie voor stoelen zit in het bijzondere van het gewone en heeft ook te maken met zijn voorliefde voor het perspectief.

De lezing vindt plaats op 5 april 2018 en start om 20.00 uur in Villa Erica, Ericapark 1 in Bennekom.
Toegang is gratis voor leden van Culturele Vereniging De Kijkdoos. Niet-leden betalen € 5,00 aan de zaal voorafgaand aan de lezing. 

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie