Huisgenoten dragen aanvoerdersband bij MHC Ede

8 september 2010 om 00:00 Sport

Stef Boere speelt al een jaartje of acht in het eerste mannenteam van MHC Ede. Al jaren speelt het elftal in de eerste klasse. ,,Afgelopen seizoen eindigden we op de zevende plaats in het zuiden, waar we voor één jaar hockeyden.” Het blijkt moeilijk om een trainer te vinden, constateert ook Stef Boere. ,,Er zijn voldoende gesprekken gevoerd. Helaas is het niet gelukt. Waarom? Dat weet ik niet. Het is jammer dat we zo moeten beginnen, maar het wordt door Maarten en Edwin heel goed opgepakt. Men is nog steeds zoekende.”

‘Tegen Wageningen wordt een mooie hockeyderby’ EDE- De mannen en vrouwen van de Mixed Hockey Club (MHC) Ede beginnen zondag 12 september met de competitie. Bij de mannen is alles nog niet koek en ei. Een opvolger voor Ewout Schreuder is nog niet gevonden. Voorlopig nemen Maarten Bakker en Edwin Verhoef de honneurs waar. Voor het eerst is Stef Boere de aanvoerder van het sterk verjongde team. Zijn levenspartner, Mariska Krul, draait ook al jarenlang mee in het tegenwoordig door Arjen Fluijt (vervanger van Jan Cees Noordijk) getrainde eerste vrouwenteam van de MHC Ede. En net als ‘haar’ Stef is ook Mariska Krul nu weer aanvoerder. Het tweetal ziet de komende competitie met vertrouwen tegemoet. ,,Wij hebben er goed zin in.”

door Jan de Boer

Door het vertrek van Bart Siezen en Martijn Maat is de 29-jarige Stef Boere, die midden-midden hockeyt, voor het eerst de oudste van het ‘stel’. Met veel jeugd zal dit gemis opgevangen moeten worden. De toekomst ziet Boere positief. ,,Dit jaar spelen we weer in noord. Dat is een iets betere klasse voor ons. In het zuiden is het niveau hoger. Leuk om daar te spelen, maar in het noorden maken we iets meer kans.”

Leren

Het kampioenschap lijkt te hoog gegrepen voor de Edese hockeyers. ,,Een plek bij de eerste vier lijkt me haalbaar. Maar ik heb wel de instelling dat ik sowieso elk jaar kampioen wil worden. Ik wil zo hoog mogelijk eindigen. Als we kampioen zouden worden, krijgen we het daarna heel lastig. Nu hebben we een team waar we zo veel mogelijk moeten leren. En moeten we proberen zo hoog zien te eindigen.”

De vrouwen van MHC Ede eindigden vorig jaar op de vijfde plek. ,,Nu gaan we voor de top drie,” zegt de 27-jarige Mariska Krul, die al eerder aanvoerder was. De groep is bij de vrouwen vrijwel in tact gebleven. ,,Een aantal is weg. De harde kern is gebleven. Marlou Eijsten is een nieuwe speelster bij ons. Zelf speel ik al een jaar of tien in het eerste. Waarom ik nu weer aanvoerster wordt? De heeft de coach besloten. Iedereen in het veld moet elkaar sturen. Ik moet veel overleggen met de coach en handjes geven. Iedereen in het veld coacht elkaar.”

Gooische en Wageningen ziet Krul als grote concurrenten. ,,Tegen Wageningen wordt een mooie derby. Vorig jaar was die er niet, omdat Wageningen toen een klasse lager speelde. In het afgelopen seizoen maakte ik 22 doelpunten. Mijn streven is dit jaar 30 treffers. Of dat gaat lukken? Ik hoop het. Ik sla ook de strafcorner, ja. Dan kan je doelpunten pakken. Hockey blijft leuk. Vooral met de nieuwe trainer/coach, lekker fanatiek. Hij is heel ambitieus, we leren als team ontzettend veel. Wij zijn heel fanatiek en al heel lang bezig."

Foto:

Mariska Krul en Stefan Boere: ‘Hockeyanalyses in eigen vergaderkamer’.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie