Harmjan Lammers slaat toe in Open Edes Rabobank sneldamtoernooi

9 september 2010 om 00:00 Sport

EDE - Harmjan Lammers (DES) mag zich de nieuwe sneldamkampioen van de gemeente Ede noemen. Hij wist het vijfde Open Edes Rabobank sneldamtoernooi te winnen. Aan het door De Kroonschijf prima georganiseerde toernooi, dat in drie klassen werd verspeeld, deden vierenveertig dammers mee.

De hoofdklasse kende een sterk deelnemersveld met spelers als: Peter Hoogteijling, tevens titelverdediger, Harry de Waard, Matthias de Kruijf en Rik Verboon. Het werd Lammers niet gemakkelijk gemaakt. Maar uiteindelijk wist hij uit 8 wedstrijden 13 punten bij elkaar te sprokkelen. Peter Hoogteijling bleef daar één punt bij achter. Lammers toonde zowel tegen Henk Kleinrensink als Harry de Waard zijn goede vorm. Sprankelende overwinningen die een lust voor het oog waren.

Dat de jeugd de toekomst heeft bleek ook in de eerste klasse. Bennekommer Gerben van Steenbergen eindigde op de eerste plaats, gevolgd door Jannes Kromhout. Wim Lammers eindigde op de derde plaats. De sterk spelende Kroonschijf speler Koos Hoekzema viel met een vierde plaats net buiten het podium.

In de tweede klasse was de eerste prijs voor Henk Zuidland. René Hunhaar eindigde op de tweede en Jan Janssen op de derde plaats. De jongste deelneemster van de avond, Melanie Voskuil eindigde op de vierde plaats. In deze klasse waren ook de huisdammers ingedeeld. Willem Achterberg uit Ederveen bleek de sterkste huisdammer. De deelnemers keken met tevredenheid terug op een prima damavond.

Prijswinnaars:

Hoofdklasse

1. Harmjan Lammers (DES)

2. Peter Hoogteijling (Kroonschijf)

3. Harry de Waard (ADG Amersfoort)

Eerste klasse

1. Gerben Steenbergen (WDSV)

2. Jannes Kromhout (WDSV)

3. Wim Lammers (Kroonschijf)

Tweede klasse

1. Henk Zuidland (DCE)

2. René Runhaar (D.C. Loosdrecht)

3. Jan Janssen (Kroonschijf)

Huisdammers:

1. Willem Achterberg (Ederveen)

2. Karel Jochemsen (Ede)

3. William Garrits (Lunteren)

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie