‘Integratie vereist lange adem’

15 september 2010 om 00:00 Voorpagina

Onder andere PvdA drong er maandagavond bij de burgemeester op aan om niet te suggereren dat integratieperikelen over een jaar, laat staan enkele maanden als sneeuw voor de zon zijn verdwenen. PvdA-zegsman Rasit Görgülü vroeg Van der Knaap verwachtingen daarover bij Edenaren te temperen.

Problemen niet zomaar even opgelost EDE - Burgemeester Cees van der Knaap van Ede waagt zich niet aan voorspellingen over de termijn waarin problemen in de wijk Veldhuizen zijn opgelost.

De commissie Algemene Zaken & Middelen boog zich maandag over de pas vorige week verschenen notitie ‘Verschil mag er zijn’, waarin een scala van maatregelen is opgenomen om Marokkaanse én autochtone probleemjeugd beter bij de samenleving te betrekken. Van der Knaap zei optimistisch te zijn, maar voegde eraan toe: ,,Alles wat ik hierover zeg is fout. Sommige dingen lopen goed, andere dingen zijn vreselijk taai. Maar als we niks doen, wordt het niet opgelost. Het paradijs zullen we niet bereiken, maar we kunnen er wel aan werken.”

De burgemeester benadrukte zich in de media opzettelijk terughoudend te hebben opgesteld. Dit in antwoord op een vraag van onder meer PvdA om het negatieve imago van Ede recht te zetten. ,,Laat de inhoud zegevieren, in plaats van wilde verhalen in de media.”

Veel partijen in de raad willen concrete plannen zien en verlangen dat organisaties in Ede - het maatschappelijk middenveld - gestructureerd met elkaar optrekken. PvdA’er Astrid Wagenaar zei dat daarmee een ,,douche van goedbedoelde activiteiten” wordt voorkomen.

In december valt er een besluit over de notitie.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie