Veel wijzigingen in teams TweeVV

22 september 2010 om 00:00 Sport

Veel is er de afgelopen weken en maanden veranderd bij TweeVV. Vanwege de nieuwe sponsor speelt TweeVV haar thuiswedstrijden vanaf nu grotendeels in ‘t Riet. Maar ook binnen de beide selecties is er veel veranderd.

Mannen nog op zoek naar trainer voor regiodivisie EDE - Het wordt een spannend seizoen voor Volleybalvereniging TweeVV. Dat seizoen start zaterdag 25 september met uitwedstrijden voor beide selecties. Het is spannend omdat bij de start van de competitie het niveau van beide ploegen moeilijk is in te schatten. Ook treedt TweeVV aan met een nieuwe sponsor, Dick’s Inn, het sportcafé bij sporthal ‘t Riet.

De mannen waren eind vorig seizoen gedegradeerd uit de regiodivisie, maar kregen deze zomer te horen dat zij tóch in deze divisie mochten blijven omdat Renswouw zich had teruggetrokken. Dat was goed nieuws. Minder goed nieuws is dat dit team vanaf oktober aanstaande zonder trainer zit. Aanvoerder Mark van Weerdenburg: ,,We zijn daarom intensief op zoek naar een trainer voor ons regiodivisieteam en we hopen dat die er snel komt.”

De mannen staan nu tijdelijk onder de hoede van Spencer Keijner. Na het vertrek van Kevin van de Pol, Kevin Batenburg, Eelco Brethouwer en Peter Spoelstra, hebben de mannen zich versterkt door de terugkomst uit het tweede van aanvaller Jurjen Landman en spelverdeler Martijn Drost. Ook ex-TweeVV-speler Alain Frijlink is weer terug in Ede en komt nu uit voor het eerste team. Keijner: ,,Naar mijn inschatting heeft dit team het potentieel in huis om zich te kunnen handhaven in de regiodivisie, zeker nu zij beschikken over een vaste spelverdeler en Jurjen Landman weer terug is. Wanneer ze als team opereren en ze er samen plezier in hebben dan kan het team alleen maar hechter worden en dat levert weer resultaten op. Dat is wat ik hen wil meegeven.”

Vrouwen

Ook het vrouwenteam is fors gewijzigd. Vijf ervaren spelers zijn vertrokken: Channa van der Weele is naar Scylla, Alies Krijtenburg en Wendy Haver zijn gestopt en Marijke van Doorn en Maaike van Scheppingen zijn elders gaan spelen.

Ervaring

Ook trainer Frits Metiary heeft TweeVV verlaten, dus moest er voor de vrouwen een nieuw trainer gezocht worden.

Dat is gelukt in de persoon van Wilco Bresser, een trainer met veel ervaring op divisieniveau. Wonend in Varik, vlak bij Tiel, wilde hij dit seizoen graag een promotieklasseteam in de buurt trainen.

,En bij TweeVV klikte het”, ervaart Bresser. ,,Ik tref hier een sterk verjongd team aan als gevolg van het vertrek van die vijf spelers wat een grote aderlating is voor dit team. Vorig seizoen werden zij derde in de promotieklasse. Rondom de vijf ervaren spelers die gebleven zijn - onder wie aanvoerder Jessica Tak - moeten we met de drie jonge talenten van 14, 15 en 16 jaar gaan bouwen aan een nieuw team. Ons streven is om in de promotieklasse te blijven. We hebben helaas nog wel een krappe selectie dus er moeten nog wel een midden- en een buitenspeler bij komen.”

Foto:

Spencer Keijner: ,,Dit team heeft potentie voor handhaving.”

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie