Straf nog onbekend

29 september 2010 om 00:00 Nieuws

EDE - Hij schopte zijn Edese kennis, sloeg hem, bedreigde hem met de dood en beroofde hem van zijn vrijheid. Maar welke straf de 41-jarige Wageningse verdachte daarvoor moet krijgen, bleef vrijdag bij de Arnhemse rechtbank onduidelijk.

Wel waren alle partijen het erover eens dat verdachte zich in een psychiatrische kliniek moet laten behandelen. De rechtbank heeft de strafzaak aangehouden om die mogelijkheid verder uit te zoeken.

De Wageninger had drugs gebruikt toen het op 1 februari dit jaar mis ging in de woning van de Edenaar. Nadat de bewoner zijn autosleutels niet wilde afstaan, begon de Wageninger te schoppen en te slaan. Ook zette hij de Edenaar een mes op de keel, probeerde een tafelpoot los te krijgen om als wapen te gebruiken en riep dreigende taal. Een andere man die ook in de woning was, verklaarde later dat de Wageninger de deuren op slot had gedaan en hen verbood naar buiten te gaan. Volgens de getuige was de boosdoener door het dolle heen en was het alsof hij de Edenaar de vernieling in wilde slaan. Pas uren later, toen de verdachte in het huis in slaap was gevallen, wist het slachtoffer via het balkon te ontsnappen.

De verdachte erkende de mishandeling en de bedreiging en gaf de drugs de schuld van zijn misdragingen. ,,Maar ik heb geen deuren op slot gedaan’’, benadrukte hij voor de rechtbank. ,,Ze konden zo naar buiten.’’ Hij denkt dat de getuige het verhaal heeft verzonnen uit eigenbelang. Deze man was met weekendverlof en keerde niet op tijd terug naar de gevangenis.

De Wageninger is intussen van de drugs af en bekeerde zich in de gevangenis tot het christendom. De rechtbank beslist op 26 oktober of de Wageninger - onder toezicht - op vrije voeten komt. (APA)

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie