Rondje om de Koepel op zaterdag 2 oktober

23 september 2010 om 00:00 Nieuws

LUNTEREN - Jong en oud kan zaterdag 2 oktober deelnemen aan het Rondje om de Koepel (RODK). RODK is een loop die start en finisht op het Nieuwe Erf in het hartje van Lunteren. De lopers lopen door het prachtige Lunterse Buurtbos.

Tijdens de 10 km en halve marathon wordt de Goudsberg beklommen. Ook komen de lopers langs de 25 meter hoge uitkijktoren "De Koepel". Het is een loop die half verhard, half onverhard is. Een groot gedeelte van de route is onder de beschutting van bomen. Om de 4 km zijn waterpunten. De organisatie durft RODK één van de mooiste lopen van Nederland te noemen.

De jeugdloop van 1 km-loop start om 13.30 uur. Aanmoedigen kan men op de Oranjestraat, Spoorstraat, Boslaan en in de Dorpsstraat. Voor de jeugd zijn er leuke prijzen te winnen. Iedere deelnemer krijgt een passend aandenken aan de loop.

De 5 km-loop start om 14.00 uur. Deze groep loopt onder andere over de Willem Welgravenlaan, Molenweg, Veenweg, Van de Hamlaan en de Dorpsstraat. In maart zijn er rond de 50 mensen enthousiast begonnen aan de opstartcursus hardlopen van Club Physique. Zij hopen nu de 5 km allemaal uit te lopen.

De afstanden voor gevorderde lopers, 10 km en de halve marathon, starten om 14.45 uur. De organisatie hoopt dat er langs de route, die onder andere over de Goudsberg, langs de Koepel over de Veenweg, de Zandsteeg en door de Dorpsstraat loopt, veel mensen staan om de lopers aan te moedigen. Zij zullen het nodig hebben, want het is een pittige loop. De halve marathonlopers krijgen deze twee keer voor de kiezen.

De complete route en meer informatie is te vinden op de site www.rondjeomdekoepel.nl

Inschrijven kan tot 29 september via de site www.inschrijven.nl. Op 2 oktober kan men ook nog inschrijven tot een half uur voor de start; dit kost 1 euro extra. Het inschrijven en ophalen van de startnummers is bij het Westhofhuis in Lunteren. Het inschrijfgeld van RODK zal rechtstreeks gedoneerd worden aan Run4schools. Stichting Run4Schools financiert en organiseert zowel in- als naschoolse sportopvang op vier lagere scholen in het township Mitchells Plain, Kaapstad, Zuid-Afrika (www.run4schools.nl).

Door de bijdrage van de hoofdsponsor Onderweegs en de Groot, accountants en belastingadviseurs, kan er dit jaar gewerkt worden met Racetimer. Via een chip in het startnummer wordt de gelopen tijd zeer precies bijgehouden en kunnen de lopers direct op www.uitslagen.nl hun uitslag nalezen. Mede door de inzet van de ruim 50 vrijwilligers en de bijdrage van diverse sponsoren kan Club Physique ieder jaar het RODK organiseren.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie