‘Maximale inkomens in huursector optrekken’

29 september 2010 om 00:00 Nieuws

Hans Kregting van de Huurdersbond denkt dat de nieuwe regeling de doorstroming in de huursector lastiger maakt. ,,Daarnaast zullen huurders ook veel hogere kosten krijgen. Als die huurders doorschuiven naar de particuliere sector worden die kosten nog hoger.”

EDE - Huurdersbond Ede en wooncorporatie Woonstede wijzen de plannen af om woningen in de sociale sector alleen maar toe te wijzen aan mensen die een inkomen hebben tot 33.000 euro.

Minister Eimert van Middelkoop deelde de Tweede Kamer onlangs mee dat per 1 januari 2011 woningen in de sociale huursector alleen nog maar worden toegewezen aan diegenen die tot 33.000 euro verdienen. Een vergadering hierover in de Tweede Kamer is uitgesteld. Door rondetafelgesprekken te houden wil de Kamer van mensen uit het ‘veld’ eerst te weten komen wat de effecten zullen zijn van een nieuwe ‘Europese’ regeling. ,,Door de maatregel vallen met name de lagere middeninkomens tussen wal en schip. Aan de ene kant kunnen zij niet kopen, aan de andere kant moeten zij een woning huren, waarvan de huur ten opzichte van hun inkomen veel te hoog is,” stelt Wim Sterkenburg, directeur bij Woonstede. ,,Voor de wooncorporatie is het vanuit maatschappelijk oogpunt gezien menselijk die mensen te helpen.”

Woonstede was één van de negen corporaties, die in een vroegtijdig stadium het probleem aanzwengelde bij het ministerie en later bij het Europese Hof. ,,Wij hebben principiële bezwaren. Door de inkomensgrens op te trekken voorkom je daarnaast veel problemen.”

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie