Ziekenhuis Gelderse Vallei op Food4You

28 september 2010 om 00:00 Nieuws

EDE - Food4you is het jaarlijkse publieksevenement van Nederland over gezond en lekker eten. Dit kennisfestival is van 6 tot en met 11 oktober en gaat dit jaar de grenzen van Wageningen over. Een smakelijke karavaan slaat de tenten op in Wageningen, Ede en Barneveld. Natuurlijk is ook Ziekenhuis Gelderse Vallei hierbij als voedingsziekenhuis aanwezig.

Het paviljoen van het ziekenhuis bestaat uit drie onderdelen. Ten eerste ‘Meten=weten’. Bereken uw eigen ideale gewicht en uw eigen leeftijd. Met ook informatie over de invloed van voeding op chronische aandoeningen als diabetes en hart- en vaatziekten. Ten tweede: Beter eten. Door een gastvrije, prettige omgeving en door zelf hun menu te kunnen kiezen, genieten patiënten meer van hun maaltijden en eten zij béter. Hier kunt u speciale producten proeven voor patiënten met ondervoeding. En tenslotte ‘Chat over vet’. Over de behandeling van kinderen met overgewicht en hun gezin.

Bezoekers kunnen de stands bezoeken en actief meedoen of rustig rondkijken. In Ede vindt dit plaats op donderdag 7 oktober van 12.00 tot 19.00 uur op het PTC-terrein aan de Zandlaan.

Het ziekenhuis draagt samen met Wageningen UR bij aan Food4You. In de Alliantie Voeding Gelderse Vallei werken deze twee samen. De alliantie staat met een stand op de Food Valley Conference en er is een lezing en workshop op de Food Professional Day. Dit is een symposium gericht op wetenschappers en chefs uit de industrie, de zorg, de catering en de gastronomie.

Meer informatie op www.voedingsziekenhuis.nl .

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie