Opella spreidt zeer intensieve zorg over regio

28 september 2010 om 00:00 Nieuws

HARSKAMP - Zorgondernemer Opella biedt vanaf 1 oktober ook zeer intensieve zorg in Harskamp en Wageningen. Voor mensen die deze zorg nodig hebben, betekent dit dat zij langer in hun vertrouwde omgeving kunnen blijven. Zeer intensieve zorg is mogelijk in woon- en zorgcentrum de Stolpe, Rustenburg en de Nudehof en is bedoeld voor mensen die de regie over hun leven dreigen kwijt te raken, bijvoorbeeld als gevolg van dementie.

Tot voor kort was de intensieve zorg van Opella geconcentreerd in de verpleeghuizen in Bennekom. Opella wil deze zorg over de regio verspreiden, omdat de klant graag in zijn eigen omgeving blijft wonen. Op het Baron van Wassenaerpark in Bennekom blijft intensieve zorg mogelijk, maar ook de woon- en zorgcentra in Harskamp en Wageningen hebben nu die mogelijkheid. De intensieve zorg wordt geboden in kleinschalige groepswoningen, waarbij de bewoners een eigen appartement hebben met een gezamenlijke huiskamer. De kleinschaligheid maakt het goed mogelijk in te spelen op individuele behoeftes en wensen.

De plaatsen voor intensieve zorg in Harskamp en Wageningen worden per 1 oktober ingezet voor een aantal bewoners van de woon- en zorgcentra, die deze zorg nodig hebben. Ook mensen die nog niet in de Stolpe, Rustenburg en de Nudehof wonen, kunnen zich aanmelden voor de zeer intensieve zorg via het Opella servicepunt, telefoon 0318 752222, servicepunt@opella.nl.

In woon- en zorgcentrum de Stolpe in Harskamp wordt de start van de nieuwe plaatsen feestelijk gevierd op 11 oktober met bewoners, medewerkers en andere betrokkenen.

De komende jaren vindt nieuwbouw plaats voor de Stolpe en Rustenburg. Hierbij wordt uiteraard direct rekening gehouden met de mogelijkheid van intensieve zorg in de vorm van kleinschalige groepswoningen. In de nieuwbouw zullen ook bouwkundige voorzieningen worden getroffen om zorg te bieden aan bewoners bij wie er risico is op dwalen buiten het gebouw.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie