Restore Kringloop houdt Open Huis

28 september 2010 om 00:00 Nieuws

EDE - De tweede Nationale KringloopDag wordt zaterdag 2 oktober gehouden. Restore Kringloop in Veenendaal, Ede en Barneveld houden een feestelijk Open Huis waarbij iedereen welkom is. In elke winkel worden activiteiten georganiseerd.

De kringloopwinkel in Ede is deze zomer verhuist naar een nieuw en ruim pand aan de Zandlaan in Ede. Door een samenwerking tussen het Kringloopcentrum ‘t Veen in Veenendaal en Kringloopcentrum Ede en Barneveld van Afvalcombinatie De Vallei is er medio dit jaar een nieuwe naam ontstaan: Restore Kringloop nieuwe stijl. Restore is gericht op maatschappelijk verantwoord ondernemen en wil door vernieuwing hergebruik stimuleren. Tweedehands komt namelijk steeds meer in opmars. Veel producten zijn immers te gebruiken of bevatten bruikbare elementen.

Tweedehands is niet alleen goed voor het milieu, maar ook voor de portemonnee. Mensen die wat minder willen uitgeven of op zoek zijn naar unieke producten, hebben veel belangstelling voor winkels met tweedehands spullen. Bij de Restore winkels krijgen tweedehands producten weer een nieuwe bestemming. Vanwege de omloopsnelheid ligt er elke dag weer wat nieuws in de winkels van Restore. Het is ook mogelijk om uw eigen spullen of kleding te brengen bij de Restore winkels of bij het Afvalbrengstation.

Naast een dag vol activiteiten, kunnen burgers ook een kennismaking met wat er achter de schermen plaatsvindt. Vragen zoals wat er gebeurt met uw spullen die u brengt of welke spullen er te koop zijn, worden beantwoord. In de winkel in Veenendaal en ook in Ede en Barneveld zijn er unieke activiteiten. Deze activiteiten zijn op de website van Restore gepubliceerd. Het thema dit jaar is werkgelegenheid bij Restore Kringloop. Er werken namelijk veel vrijwilligers en een aantal mensen volgt een re-integratie traject bij Restore.

Info: www.restorekringloop.nl

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie