Hernieuwde kennismaking voor handballers

6 oktober 2010 om 00:00 Sport

Ede Stad sprak met beide youngsters van de mannen: Tim Lumenta (20) en Daniel Laverman (20). Het vrouwenteam startte zaterdag al tegen FBC. Namens dit team doen Melissa (23) en Tatiana Jooren(20) hun verhaal in de wetenschap dat er een trainerswissel heeft plaats gevonden. Marco Meyeringh heeft inmiddels een technische functie aanvaard bij Swift Arnhem en aanvoerder bij de mannen, Robbert van Oel, is de nieuwe trainer. Hij wordt daarbij ondersteund door Saskia van Oel, die de coaching zal verzorgen.

Handbalsters gaan voor durf en plezier EDE - De mannen van Handbalvereniging Reehorst kijken reikhalzend uit naar de start van de competitie komende zondag in St. Pancras (NH). Na het behalen van het kampioenschap in de regioklasse wordt het nu menens, zeker omdat de Edenaren niet minder dan vier spelers van de selectie zagen stoppen of vertrekken.

Lumenta refereert aan het trainingskamp van het vorige weekend. ,,Reehorst heeft veel kwaliteit in moeten leveren met het vertrek van onder anderen Jeff de Quay naar Swift Arnhem en het stoppen van keeper Ferry van Leent. Toch speelden wij twee redelijke wedstrijden in Leeuwarden en past Paul Pintus, overgekomen van Heerlen, heel goed in de ploeg en is Paul Verhage (terug van een jaar studie in Zuid-Amerika) zeker een aanwinst. Wij moeten nog groeien als team, zo mis ik Korneel van ‘t Land (studie in Londen) als middenopbouwer enorm.”

Laverman gaat voor de linkerhoekpositie en wil dit seizoen veel scoren. De spelers zijn enthousiast over de aanpak van trainer Paul van Noesel. ‘Core Stability’ is het toverwoord tijdens de intensieve trainingen, waarbij veel aandacht wordt geschonken aan de training van buik- en rugspieren en individuele techniek.

Lumenta mikt op een cirkelpositie, welke rol hij langzamerhand door krijgt, maar schuwt het zware werk in de opbouw evenmin. ,,Fysiek zijn wij verder dan vorig seizoen en tegenstanders lopen inmiddels niet graag tegen mij aan. Samen met Daniel ben ik regelmatig in het fitnesscentrum te vinden en dat betaalt zich uit. Vorig seizoen beperkte ik me meestal tot het verdedigen, maar ik ben druk bezig aanvallend mijn partijtje mee te blazen.”

Beiden menen dat Reehorst dit seizoen moet gaan voor handhaving in de Hoofdklasse en dat dit niveau zeker bij hun ambities past. Lumenta voelt zich helemaal op zijn plaats: ,,Reehorst wordt door heel handballend Nederland gevolgd ook al omdat Paul van Noesel onze trainer is en spelers als Loek Hageman en Jeff de Quay toch via Reehorst in de eredivisie spelen.” Daniel Laverman is benieuwd naar de komende onbekende tegenstanders als Aalsmeer en Hellas uit Den Haag, welke ploeg op zaterdag 16 oktober in Ede de tegenstander wordt in de eerste thuiswedstrijd en een mooi affiche vormt voor alle handballiefhebbers.

Plezier

Bij de vrouwen van Reehorst is de belangrijkste wijziging te vinden in de begeleiding van het team, maar zeker ook de manier van spelen. Tatiana en Melissa Jooren zien beiden duidelijke verschillen ten opzichte van vorig seizoen. Tatiana: ,,Het vorig seizoen wilden wij echt presteren en wilden wij eigenlijk bovenin meedraaien, maar de meesten van ons konden niet zo goed omgaan met de druk die op ons werd gelegd. Melissa vult aan: ,,Alle speelsters mogen nu voor hun eigen kansen gaan en moeten vooral durven te schieten. Onze coach, Saskia van Oel, wil geen enkele druk op deze nog jonge groep leggen en er wordt in de training nadrukkelijk gewerkt aan het plezier en het samenspel.”

Melissa Jooren kwam in aanraking met de handbalsport via het schoolhandbaltoernooi, waar de basisschool De Elskamp al jaren aan meedoet. Op haar beurt haalde zij haar zus Tatiana over na haar turnactiviteiten ook voor het handbal te kiezen. Beiden zijn heel benieuwd hoe de nieuwe werkwijze gaat uitpakken. Tatiana: ,,Verdedigend zijn wij best sterk, maar aanvallend kan het nog wat beter. Ik voel mij thuis op de cirkel, maar kan ook wel uit de voeten op de linkerhoek.”

Melissa maakt het helemaal niet uit waar zij in het veld wordt geposteerd. ,,Ik wil overal spelen, maar ik heb een lichte voorkeur voor de middenopbouwpositie. Beide dames hopen stiekem om eens een klasse hoger te spelen, maar het plezier staat voorop zoals ook uit de voorbereiding bleek, die behalve de trainingen bestond uit een gezellig weekendje weg. Vrees voor de komende tegenstanders hebben de zusjes Jooren niet.

Foto:

Daniel Laverman, Melissa en Tatiana Jooren, Tim Lumenta

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie