Blokkade Aldi ‘te gek voor woorden’

6 oktober 2010 om 00:00 Regio

LUNTEREN - Het gemeentebestuur staat machteloos bij de blokkade die is ontstaan op het pad naast de Aldi supermarkt aan de Dorpsstraat in Lunteren. ,,Wethouder Breunis van de Weerd heeft het gezien tijdens een rondgang, maar kan er niets aan doen. Dit is een zaak tussen buren onderling (Spelt en Van Laar, red.). Wel wil hij graag dat het wordt opgelost’’, liet Auke Ozinga vorige week weten als voorzitter van de dorpsraad, tijdens een openbare vergadering.

Het gaat om een klein doorsteekje van de Dorpsstraat naar het parkeerterrein achter de supermarkt, waar vroeger een kerkepad liep, dat enkele meters verderop nog intact is. Bovendien is het pad nog inrit voor de auto van Van Laar.

Nu moeten passanten het kleine portiekje van het pand gebruiken om van en naar de parkeerplaats te komen. Met winkelwagentjes is dit onmogelijk geworden.

Een Lunteraan uit het publiek vindt de situatie ,,te gek voor woorden’’. Hij vindt dat de gemeente middelen tot onteigening moet gebruiken. Gemeenteraadslid Dick de Groot (VVD) liet weten dat contact met de ondernemersvereniging duidelijk maakte dat er een kort geding werd aangespannen, maar dat dit tòch weer was ingetrokken. De angst bestaat dat de supermarkt de ingang zal draaien richting parkeerterrein. Formeel zou dit echter niet toegestaan zijn.

Ozinga wist dat de rommelige blokkade inmiddels wel vervangen was door een ‘keurig’ hek. Hij vindt de kwestie vooral iets voor het populaire tv-programma ‘De rijdende rechter’.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie