Eenvoudige puzzelstukjes voor waterpolotalent

13 oktober 2010 om 00:00 Sport

Linda Westera, afkomstig van Ed Hardy De Robben, blikt met kriebels in haar buik vooruit naar haar eerste seizoen bij Polar Bears.

Jeugdig Polar Bears klaar voor nieuw seizoen EDE - Het waterpoloseizoen staat in de startblokken. Van de Edese topclub Polar Bears zwemmen zowel de mannen als de vrouwen weer op het hoogste niveau. Na het vertrek of stoppen van enkele ervaren spelers resteren twee jonge teams. Versterkt door nieuwelingen Gilian Rijnsaardt en Linda Westera.

door Rianne van Vuren

,,Het wordt een leuk en spannend seizoen.” Ze maakte de stap om hogerop te kunnen komen. ,,Ik speel bij het Nederlands team in de B-klasse en ik wist dat, als ik hogerop wilde, bij een topclub moest gaan spelen.”

Verdeeld

Volgens de 19-jarige keepster wordt het zo’n spannend seizoen omdat de speelsters van het Nederlands team verdeeld zijn over verschillende clubs. ,,Daardoor ligt het niveau van de teams heel dicht bij elkaar en zijn er vier of vijf die met de top mee kunnen draaien.”

Biurakn Hakhverdian, Nienke Vermeer en Marloes Nijhuis zijn onlangs met een bronzen plak en al teruggekeerd van het EK waterpolo in Zagreb. Zij hebben zich onmiddellijk weer bij de berinnenselectie gevoegd. De nieuwe keepster zag meteen een grote stap vooruit. ,,We hebben een aantal voorbereidingstoernooitjes gedaan en de hele voorbereiding verloopt hartstikke goed. Wij gaan om die prijs meedoen.”

De waterpolodames spelen een competitie tegen de top zes van vorig seizoen.

De nummers vijf en zes spelen dan kruiswedstrijden tegen de nummers één en twee van de ‘onderste zes’ om twee plaatsen in de kampioenspoule. In deze kampioenspoule wordt de uitgangspositie voor de play-offs bepaald.

Ervaring

Bij de mannen zit het makkelijker, die spelen een reguliere competitie met aansluitend play-offs. Ook de mannelijke Oranjespelers, Sem de Wit, Jeroen Cavaljé en Tom van Oost, hebben zich weer bij de formatie gevoegd.

Nieuweling Gilian Rijnsaardt ziet in zwembad De Peppel een jong mannenteam staan. ,,De ervaring zal moeten komen.”

VZC

Rijnsaardt is afkomstig van de Veenendaalse eersteklasser VZC. Hij was daar een belangrijke speler en het afscheid viel hem zwaar. De reden om te gaan was voor de ex-jeugdinternational dezelfde als bij Westera. ,,Ik wist dat ik een stap verder moest zetten, wilde ik hogerop komen. Ik was gedwongen bij een betere club te gaan. Polar Bears is dichterbij en ik ken al die jongens daar, dus die keuze was snel gemaakt. Ook de coach, John Scherrenburg, stond me aan. Het is een coach met veel successen op zijn naam.”

Puzzelstukjes

Maar ook in factoren buiten waterpolo kan Rijnsaardt zich vinden bij de Edese waterpoloclub. ,,De sfeer bij Polar Bears is hartstikke goed, ik hou er ook van om buiten waterpolo leuke dingen te doen met teamgenoten en dat kan bij Polar Bears zeker. Zo vielen alle puzzelstukjes op z’n plek bij deze club”, concludeert hij tevreden.

Foto:

Gilian Rijnsaardt en Linda Westera: ,,Deze stap moesten we zetten.”

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie