Lezing Sint Hubertus bij Oud Ede

13 oktober 2010 om 00:00 Achtergrond

OTTERLO - De vereniging Oud Ede houdt donderdag 21 oktober een lezing over het jachtslot Sint Hubertus. Wim Nijhof vertelt dan over dit jachtslot in Nationaal Park De Hoge Veluwe.

Hij is rondleider in het jachtslot en hij kan alles vertellen over het door Berlage ontworpen slot. Ook heeft hij een boekje geschreven over de voor hem zo bekende omgeving. Deze lezing wordt gehouden in Buitenzorg en begint om 20.00 uur, de zaal is open vanaf 19.30 uur. De toegang is gratis.

In het noorden van het park ligt Jachthuis Sint Hubertus, gelegen aan een prachtige vijver in een geliefd wandelgebied. In het Jachthuis worden vrijwel dagelijks rondleidingen gegeven en in de wintermaanden speciale rondleidingen met het thema H.P. Berlage. De legende van Sint Hubertus heeft als leidraad voor het ontwerp gediend. Anton Kröller jaagde graag. Helene Kröller-Müller was in het mystieke aspect van de Hubertuslegende geïnteresseerd. Deze legende vertelt het verhaal van de bekering van Hubertus die in zijn jeugd een fanatiek jager was. Hij kwam tot inkeer, vooral onder invloed van een visioen van een edelhert met een lichtend kruis in het gewei en een stem die hem zei dat hij zijn leven zou moeten beteren,

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie