Kerstmarkt à la Dickens met skischans

13 oktober 2010 om 00:00 Regio

,,We zijn bezig om zo’n stellage te huren. Hij zal zo’n vijf a zes meter hoog zijn. Nee, zonder sneeuw, maar met een kunststof helling’’, legt Cees van Dinteren uit.

BENNEKOM - Als het aan de commissie voor de jaarlijkse kerstmarkt in ‘Dickens-stijl’ ligt, komt er een heuse ski-schans in het dorp. Bovendien is er veel live-muziek en een lampionnenoptocht aan het eind van de zaterdag. De kerstevenementen zijn op vrijdag 17 en zaterdag 18 december in het hart van Bennekom.

Hij is voorzitter van de speciale commissie die de kerstmarkt onder auspiciën van de Ondernemers Vereniging Bennekom (OVB) op poten zet. De Bennekommer doet dit samen met Gerrit Geels, Gerard Buizer, Janwillem Gerritsen, Frans Postma, Marcel van Doorn en Jan Westerink.

Dit jaar zullen er zo’n vijftien koren optreden op diverse plekken in het dorp. Ze komen uit de hele omgeving, zoals Bennekom, Ede, Wageningen en Renskum. Koren als The Joy en kinderen van De Prinsenakker zullen bijvoorbeeld hun beste beentje voorzetten. Op vrijdagavond zullen de koren samen kerstliederen laten horen in de kerk in het centrum van het dorp.

Maar er is meer muziek. Orkestjes, zoals het fameuze RAC (accordeon-orkest), zullen op verschillende plekken en op diverse tijden hun muziek laten horen. Het ligt in de bedoeling dat ook zij aan het eind van de avond, na de lampionnenoptocht - waar OBK voorop de kar trekt - een gezamelijk soort van slotconcert geven.

In het centrum van Bennekom zullen kraampjes en huisjes worden opgesteld van zo’n vijftig a zestig verenigingen, particulieren en ondernemers. ,,Alles is kerstgerelateerd en niet-commercieel van opzet’’, verklaart Van Dinteren. Natuurlijk zijn er hapjes en is er glühwein.

Vlak na Sinterklaas wordt het dorp in kerststijl versierd, zoals de lantaarnpalen en met kerstbomen. Meteen wordt ook een grote, groene boog opgebouwd.

u Voor meer informatie en opgave, kunnen gegadigden terecht bij secretaris Gerard Buizer, De Heerdlaan 30, 6721 GM, Bennekom,. tel. 0318-430375, mail: info@kerstmarktbennekom.nl .

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie