20 oktober 2010 om 00:00 Sport

De kans is groot dat de ontmoetingen tussen OWIOS en Advendo worden omgedraaid. De eerste wedstrijd staat voor 6 november in Ederveen op het oorspronkelijke programma. Advendo zou dan nu in Oldebroek gaan spelen, terwijl de return in Ederveen op 7 mei wordt afgewerkt. Het verzoek komt van OWIOS zijde, omdat het hoofdveld er volgend jaar in die periode uit gaat. Advendo gaat akkoord met het verzoek. Het wachten is nog op de KNVB.

Er zijn spelers die een neusje voor een doelpunt hebben. Reserve doelman van Advendo Gerben Hendriksen heeft een ander neusje. Hij heeft de gave om de vele ballen die in het Ederveense maïsveld werden geschoten, bijna allemaal snel te vinden. De schade bleef dit keer beperkt tot twee ballen die niet teruggevonden konden worden.

Het wordt steeds rustiger op de Otterlo bank. Assistent trainer Rob Hummelen is naar aanleiding van zijn rode kaart voorlopig geschorst. Zijn zaak moet nog voorkomen. En nu zal ook keeperstrainer Nico Pluimers na zijn rode kaart worden geschorst. Het is te hopen dat trainer Fred van Zutphen zich een beetje koest houdt. Anders moet voorzitter Bertus Hendriksen nog op de bank gaan zitten. Dezelfde voorzitter gaf zaterdag zijn trainer nog een tip: gewoon met negen man beginnen.

Michael van Loenen heeft donderdagavond de selectie van Lunteren laten weten direct te stoppen met voetbal. De middenvelder, die veel blessures in zijn carrière kende, kreeg dit advies in het ziekenhuis.

,,Ik bleek tegen Excelsior Zetten twee scheurtjes in mijn hamstring te hebben opgelopen’’, reageert Van Loenen. ,,De geschiedenis van twee jaar geleden herhaalt zich nu. Toen ben ik ook gestopt. Maar ik kon geen afstand van het voetbal nemen. Ik heb hard getraind. Ik wilde nog een mooi jaar met Lunteren beleven. Maar het mag niet zo zijn. Ik moet nu luisteren naar mijn lichaam.’’

De 28-jarige Van Loenen, die speelde voor Spijkenisse, Bennekom, Vitesse, Go Ahead Eagles, Bennekom, Lunteren, VRC en weer Lunteren, mag rustig ook een ‘man van glas’ worden genoemd. ,,Ik heb inderdaad de dezelfde bouw als Arjen Robben. En ook dezelfde blessuregevoeligheid. Vorig jaar is gebleken dat ik rond mijn vijftiende een liesbreuk heb opgelopen, waar nooit iets aan gedaan is. Dat is de oorsprong van veel ellende.’’

,Ik wil eerst deze toch hele vervelende beslissing verwerken. Dan kijk ik naar de toekomst. Lunteren heeft gevraagd of ik wat zou willen doen. Anderen zeggen dat er een trainer in mij schuilt. Die kriebel is er nog niet. Maar ik zal zeker nog wat gaan doen in de voetballerij’’, besluit Michael van Loenen.

Vincent Zuiderwijk van Bennekom heeft besloten met directe ingang te stoppen met voetbal. De 32-jarige verdediger kampte de laatste seizoenen veelvuldig met blessures. De huidige knieblessure was de aanleiding van Zuiderwijk voor zijn besluit.

Zuiderwijk was actief voor Vitesse, Go Ahead Eagles, Rheden, Babberich en OBW (Zevenaar). De laatste vijf jaar speelde Zuiderwijk op De Eikelhof.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie