Edesche Boys haalt de teugels flink aan; twee spelers geschorst

20 oktober 2010 om 00:00 Sport

Hoofdtrainer Jan Zeggelaar die aangeeft dat disciplinaire zaken meer aandacht vragen dan wedstrijd gericht trainen. Op internet geven zogenaamde supporters reacties af. Het bestuur is niet te benijden.

EDE- Het lijkt bij vijfdeklasser Edesche Boys de laatste weken erg onrustig. Spelers die het onderling niet zo goed met elkaar kunnen vinden. De elftalleider en assistent-grensrechter die al voor het seizoen een stapje terug deden.

,,Dat klopt”, steekt Bert Andree van wal. ,,Maar er wordt heel veel onzin verteld. Ik wil een en ander graag toelichten. Het bestuur heeft een beleid uitgezet. Dat gaat uit van zero tolerance. Ongeacht in welk elftal men ook speelt. Of welke positie men ook bekleedt. Misschien is de club in het verleden te tolerant geweest. Elftalleider Eric van Alfen heeft na de Ede-Cup een stapje terug gedaan. Dat is na wederzijds goed overleg besloten. Er was een verschil van inzicht welke weg de club moest inslaan. Maar Van Alfen blijft dit jaar gewoon hoofdsponsor. Edwin van Roekel was de beoogde assistent-grensrechter. Hij gaf echter de voorkeur aan voetballen.”

Over de escalatie tussen Faysal About en Jamal Bouzambou wil Andree ook wel wat kwijt. ,,Beide spelers zijn gehoord. Daaruit bleek dat er over en weer wat is gezegd en gebeurd. De spelers zijn door de club respectievelijk voor vijf en één wedstrijden geschorst.”

Een beleid waar de technische staf volledig achter staat.,,Ik begrijp best dat dit beleid op de korte termijn geredeneerd vragen oproept. Maar ben er van overtuigd dat deze aanpak op langere termijn zijn vruchten afwerpt. Het bestuur laat niet met zich sollen. Spelen in een team of club geeft rechten maar ook plichten.”

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie