Circus komt weg met standje

20 oktober 2010 om 00:00 Nieuws

Belly Wien komt nu weg met een vermaning, maar als de wandeling op tijd door bijvoorbeeld een gemeentelijke opsporingsambtenaar was geconstateerd, dan had het tot een boete kunnen komen, legt woordvoerder Henk Faas uit. Nu de olifanten buiten medeweten van Ede om over straat liepen, kon er geen aangifte worden gedaan en komt het niet verder dan een berisping.

Zomaar met olifanten aan de wandel EDE - Circus Belly Wien wordt op de vingers getikt door gemeente Ede. Medewerkers lieten vorige week een stel olifanten uit in het winkelhart. Dát had de gemeente graag willen weten.

door André van der Vlerk

Volgende keer moet Belly Wien, dat vorige en deze week voorstellingen geeft in Ede en Bennekom en z’n bivak heeft opgeslagen op landgoed Hoekelum, bij de vergunningsaanvraag vermelden dat het olifanten wil showen aan winkelend publiek. Of Ede akkoord gaat met zo’n vergunning, kan Faas nog niet zeggen. ,,Ik weet niet precies wat het ministerie voor regelgeving hanteert, maar we zouden kunnen eisen dat er vier of vijf begeleiders bij lopen.”

De vergunningsaanvraag voor een reeks voorstellingen in het Edese was verder dik in orde, benadrukt Faas. Eerder vorige week sloeg fractieleider Eric Leltz van GroenLinks/PE alarm, onder meer over de olifanten op straat. ,,Ik hoef u niet te vertellen wat er kan gebeuren als een olifant zich van z’n krachtigste kant laat zien.”

In een schrijven wees Leltz het gemeentebestuur op eerdere commotie en incidenten met Belly Wien als middelpunt. In een aantal steden leidde de aanwezigheid van het gezelschap tot vechtpartijen. Belly Wien heeft volgens Leltz een slechte reputatie. Bij een optreden in Utrecht ontsnapte onlangs een giraffe.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie