Drie bedrijven bij ‘happy few’

20 oktober 2010 om 00:00 Nieuws

Volgens Geensen heeft een genomineerde een streepje voor. ,,Dat is voor een bedrijf de eerste winst. En de tweede winst? Dat is de extra exposure en mogelijk zelfs de winst tijdens het Business Event gemeente Ede.” Met de bedrijven in het midden- en kleinbedrijf gaat het niet allemaal even goed. ,,In deze tijd zie je desondanks mensen die er toch wat van proberen te maken en zich onderscheiden.”

De nominaties voor Rabo MKB Award EDE - In de categorie ‘Rabo MKB Award’ van het Business Event Ede zijn Bouwbedrijf Kreeft, Kwekerij Hessenhof en Labor International BV genomineerd. Een nominatie is voor een bedrijf heel belangrijk, stelt Edes binnenstadsmanager Alan Geensen. ,,Zonder er om te vragen kun je het kwaliteitsbeleid van je bedrijf uitstralen. Als je genomineerd bent, ben je één van de happy few.”

door Jan de Boer

Bouwbedrijf Kreeft BV vindt zijn oorsprong aan het einde van de negentiende eeuw. Alle vier generaties Kreeft hebben altijd een klantgerichte aanpak voor ogen gehad, waardoor het bedrijf kon uitgroeien tot de huidige bedrijfsomvang. Het bedrijf heeft zich in de loop der jaren gespecialiseerd in bouwkundig onderhoud, schadeherstel en specifieke nieuw-/verbouw.

Het accent ligt bij het bouwbedrijf op het ontzorgen van de klant door het verlenen van extra service met een grote mate van flexibiliteit. Dit is volgens Kreeft noodzakelijk om spoedeisende werkzaamheden te verrichten, die geen uitstel dulden. Het correct bedienen van de opdrachtgevers ziet Kreeft in de huidige markt als een ongeschreven voorwaarde om vervolgopdrachten te krijgen.

Kwekerij De Hessenhof is een biologische kwekerij van vaste planten, varens, siergrassen, kruiden en heesters in een zeer groot assortiment van alledaags, vergeten, nieuw tot zeer bijzonder. De Hessenhof is een kwekerij waar de liefhebbers ook vanuit het buitenland hun weg weten te vinden. Behalve het assortiment komt dat door de gedegen manier waarop de planten opgekweekt worden.

In de winter is de kwekerij gesloten. In de drukke voorjaarsmaanden maart tot en met mei is het niet meer mogelijk om buiten de openingstijden te komen. In de zomer en herfst kunnen belangstellenden hiervoor wel een telefonische afspraak maken. De Hessenhof is nog één van de weinige kwekerijen die alles zelf kweken.

Labor International BV, aan de Fahrenheitstraat 44 in Ede, heeft in ruim dertig jaar een uitgebreid programma opgebouwd van metaal-, hout-, steen- en betonboren. En daarnaast een compleet programma gatzagen en toebehoren. Al de producten van Labor liggen in grote hoeveelheid op voorraad in het magazijn, zodat het bedrijf afnemers snel kan beleveren.

De kwaliteitstandaards zijn bij Labor van een hoog niveau en tegelijkertijd houdt het bedrijf de prijzen scherp dankzij contacten over de hele wereld. Door de wereldwijde connecties en deelname aan internationale beurzen zijn de activiteiten van Labor de afgelopen jaren sterk geïnternationaliseerd. Inmiddels levert Labor aan klanten in vierenveertig landen wereldwijd.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie