ZGV lonkt naar Wageningen

20 oktober 2010 om 00:00 Nieuws

EDE - Ziekenhuis Gelderse Vallei en Vilente willen op het terrein van verpleeghuis Pieter Pauw in Wageningen een gezondheidscentrum realiseren waarin ook een spreekuurcentrum van het ziekenhuis wordt ondergebracht. Beide organisaties hebben daartoe vorige week een intentieverklaring ondertekend.

Plannen voor spreekuur bij Pieter Pauw

De intentieverklaring vormt het startpunt van samenwerking om een gemeenschappelijk doel te realiseren: ‘Een kwaliteitsimpuls geven aan de zorg aan patiënten in en om Wageningen’, aldus de tekst van de verklaring. Met de ondertekening starten Ziekenhuis Gelderse Vallei en Vilente, aanbieder van ouderenzorg in Ede, Wageningen en Renkum, een haalbaarheidsstudie.

Beide organisaties zien in samenwerking op het terrein van Vilente Pieter Pauw aan de Costerweg als een mogelijkheid om synergievoordelen te behalen. ,,Wij zoeken een goede plek voor een spreekuurcentrum. Het huidige onderkomen in Medisch Centrum De Poort wordt te klein. Het mooiste is, om gebruik te kunnen maken van elkaars faciliteiten”, aldus Dik van Starkenburg, voorzitter Raad van Bestuur Ziekenhuis Gelderse Vallei.

Onderzoek moet nu gaan uitwijzen op welke manier, waar en hoe deze samenwerking gestalte kan krijgen. Vilente heeft het terrein naast Wageningse verpleeghuis Pieter Pauw op het oog.

José van Vliet, voorzitter Raad van Bestuur van Vilente, zegt hierover: ,,In de ontwikkeling van de nieuwe locatie willen we ook kijken naar verschillende woon- en zorgvormen. Misschien is het mogelijk om zelfstandig wonende ouderen te huisvesten of partners van cliënten die in het verpleeghuis wonen. Wij willen graag samen met het ziekenhuis de mogelijkheden verkennen.”

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie