Laatste elektronicazaak in kerkdorp

27 oktober 2010 om 00:00 Ondernemend

Gestart werd in het woonhuis van Bertus aan de Feenstraweg in Otterlo. De verkoop ging via folders en mond-tot-mond-reclame. ,,Geregeld kwam de vraag of we ook een wasmachine of tv konden leveren. Op bestelling kochten deze artikelen in, want in huis was geen ruimte voor opslag”, aldus Bertus Hendriksen.

Hendriksen van de Brink: service hoog in het vaandel OTTERLO - Bertus Hendriksen en Dirk van de Brink namen in 1979 het besluit als zelfstandig ondernemers van start te gaan met een elektrotechnisch installatiebedrijf.

,,Op een gegeven moment groeide we uit onze jas en hadden het geluk dat het pand van bakker Versteeg vrij kwam die we gingen huren. In 1985 werden we eigendom van het pand en gingen verbouwen. In de loop van de jaren hebben we verschillende keren verbouwd en er kwamen artikelen bij. In 1985 kwamen de droogtrommels en magnetrons op de markt welke wij ook gingen voeren. In de loop van de jaren veranderde het nodige, en dat is nog niet veranderd. De grootste veranderingen in de loop van de jaren is dat de dat de collecties werden uitgebreid en op het gebied van tv veranderde er veel. We begonnen met de gewone tv, daarna kwam breedbeeld, de LCD, de LED tv en nu gaan we naar de 3D tv, nog wel met een bril maar dat zal ook gaan veranderen.”

,,De concurrentie op het gebied van elektronica is gigantisch groot”, vervolgt Hendriksen. ,,Opmerkelijk is ook dat wij nog de enige zijn die in een kerkdorp van de gemeente Ede zijn overgebleven op het gebied van elektronica. Service is echter ons sterkste punt en dat blijkt men te waarderen. Wel zeg ik altijd kopen is gunnen en daar moet je wel aan werken. Men denkt ook wel eens dat we duurder zijn dan de grote zaken maar dat is een misvatting. Op prijstechnisch gebied kunnen we zeker mee. Wat betreft onze installatie afdeling begeven we ons op het gebied van de totaal installateur. Wij installeren alles wat te maken heeft met elektra. Dat kan zijn van een alarm tot een complete elektra installatie.”

,,Ons werkgebied is de Veluwe en soms daarbuiten. De komende vijf jaar hebben we een contract afgesloten met Het Nationale Park De Hoge Veluwe op het onderhoud van elektronische installaties en de keuringen daarvan. Kort geleden hebben we een appartementencomplex opgeleverd aan de Schaapsweg, vlak bij ´t Guppy in Ede, en kort geleden de Beatrixkerk in Ede. We kunnen dus met recht stellen een veelzijdige onderneming te zijn.”

,,Kijkend naar de toekomst hoopt Bertus Hendriksen ,,nog lange tijd door te kunnen gaan met medewerkers die al lange tijd bij hem in dienst zijn en volledig op eigen benen te kunnen staan. Dat hebben ze bewezen met grote opdrachten van Zweverink. In Lunteren, Bouwbedrijf van Ree, van Driesten bouw - en bouwbedrijf Zegers, uit Ede”, besluit de Otterlose ondernemer.

Hendriksen v.d. Brink

Kerklaan 14, Otterlo

Tel. 0318-591665

hendriksen@elektrovakman.nl

Foto:

Mevrouw Hendriksen voor het pand aan de Kerklaan.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie